feathering shaft uradi sam March 25, 2011, 07:50:41 pm danas malo razmisljao i proucavao feathering shaft od belt cp-a posto je to dio koji prilikom svakog crash-a od i potrebno ga je mijenjati.http://www.kooltoyz.co.uk/images/EK1-0404%20Feathering%20Shaft%20Set.jpgi raspitao se okolo znaci nareznica M3.5 i kljuc za tu nareznicu dodje 180 kn metar sipke 4mm dodje oko 15 knsve skupa je oko 200 kn s tim da 2 komada u hr dodju 54 kn (ali nepostoji trgovina gdje to imaju odmah tek za mjesec dana po narudzbi isto tako i s hobby kinga min 15 dana)a ta dva komada za nekog pocetnika ce oticu u 3 dana gledajuci dugorocno vrijedi investirati u to i sam si doma raditi dali je netko probao i kakvi su rezultati??
Odg: feathering shaft uradi sam Reply #1 – March 26, 2011, 09:21:40 am Pa gle,ako misliš svaki put skucat heli,naravno da se isplati,onda radije kupiš kalupe za sve pa radiš dijelove Imam baš doma jednog cp v2 koji sam dobil,naravno nakon krša i sad ga slažem,složeno sve osim baš ove osovine o kojoj pričaš i koju mislim ravnat. Robert
Odg: feathering shaft uradi sam Reply #2 – March 26, 2011, 10:23:40 am To ne bi trebao bit problem pod uslovom da: 1. ti je ta sipka savrseno ravna 2. da materijal nije previse zilav da prilikom krsa moze apsorbirat udar i zastitit mehaniku 3 x rc helikopter
Odg: feathering shaft uradi sam Reply #3 – March 26, 2011, 10:47:17 am @toto da kupim kalupe i otvorim tvornicu zasad sam "samo" 2 puta to iskrivio s tim da jos ucim hoverirati i lagano naprijed i natraga kad pocnem malo okretat ga naopako zaletavat se siguran sam da ce se ti shaftovi trosit ko ludi @vlupis1original su od celika bar mi je tako rekalo lik koji radi di se prodaju metalimalo je pregledao ovaj sta sam mu donio i kaze celik
Odg: feathering shaft uradi sam Reply #4 – March 26, 2011, 11:32:24 am Nekak mi je to premekano za čelik.Jedino kaj mi je problem rastepsti jer nemam takav cijevasti ključ,s čim god probam nejde unutra Ne isplati ti se kupovat alat da to radiš kad u HK celi heli 450-ka košta 10$Za lovu koju bi ti dal alat kušiš osovina i svega drugog kaj nebuš ni sam znal kud s djelovima.S kojom stanicom letiš??originalnom?? Robert
Odg: feathering shaft uradi sam Reply #5 – March 26, 2011, 12:32:19 pm Quote from: toto on March 26, 2011, 11:32:24 amNekak mi je to premekano za čelik.Jedino kaj mi je problem rastepsti jer nemam takav cijevasti ključ,s čim god probam nejde unutra Ne isplati ti se kupovat alat da to radiš kad u HK celi heli 450-ka košta 10$Za lovu koju bi ti dal alat kušiš osovina i svega drugog kaj nebuš ni sam znal kud s djelovima.S kojom stanicom letiš??originalnom??zvao comet u novom marofu i riba mi govori da ima za 27 kn nareznicu zvao zastupnika za istru pa ce mi u pon javit dali ima i koja je tocno cijena ovo za hobby king i hk 10 dolara sve je to super i 5 ali ja popizdim 20 dana cekanja heli cijeli iz zg-a sam cekao 2 dana pa mi je izgledalo 2 godine vidjet cu sta kaze ovaj u pon pa vidjet dlai uzet to i probat ili sta vec imam org stanicu nov sam jos u svemu tome pa pomalo idem prema naprijed valjd ace jednog dana pasti bolja stanica heli itd
Odg: feathering shaft uradi sam Reply #6 – March 26, 2011, 02:10:31 pm Quote from: zokizo on March 26, 2011, 10:47:17 am@toto da kupim kalupe i otvorim tvornicu zasad sam "samo" 2 puta to iskrivio s tim da jos ucim hoverirati i lagano naprijed i natraga kad pocnem malo okretat ga naopako zaletavat se siguran sam da ce se ti shaftovi trosit ko ludi @vlupis1original su od celika bar mi je tako rekalo lik koji radi di se prodaju metalimalo je pregledao ovaj sta sam mu donio i kaze celikCelik,celik,celik! Zoki, ja sam strojar i mogu ti reci da ima puuuno vrsta celika! Feather shaft bi lako moga biti obican celik (mild steel).... svi celici imaju svoju oznaku koja govori koji je sastav i mehanicke karakteristike. 3 x rc helikopter
Odg: feathering shaft uradi sam Reply #7 – March 26, 2011, 02:26:08 pm Potrazite tako zvani "Silber Stahl"to su veoma precizno Brusene tvrde Celicne Sipke u SVIM mogucim Dimenzijama,daju se obradjivati ali ne bas lako!Idealno za Heli!poz.Iv
Odg: feathering shaft uradi sam Reply #8 – March 26, 2011, 05:43:19 pm spindla mora biti od tvrdog i žilavog materijala! ona priča metar šipke za par kuna... ak se hočeš ubiti ,ok !odi u lagercomerce u strojarsku i kupi si strojnu vodilicu (to je opako poboljšani materijal) 2 metra dojde oko 250 kn?! mislimjedino kaj je brušena H6 a za ležaj je potrebno P6 brušenje tak da ju moraš malo na 600 vodobrusni dotjerati u bušilici !Naravno treba i urezati navoj u 4 mm šipki ...to može jedino tokar u stroju napraviti,tak kad podvučeš crtu...naruči si par kompleta !
Odg: feathering shaft uradi sam Reply #9 – March 26, 2011, 06:37:04 pm Quote from: robi on March 26, 2011, 05:43:19 pmspindla mora biti od tvrdog i žilavog materijala! ona priča metar šipke za par kuna... ak se hočeš ubiti ,ok !odi u lagercomerce u strojarsku i kupi si strojnu vodilicu (to je opako poboljšani materijal) 2 metra dojde oko 250 kn?! mislimjedino kaj je brušena H6 a za ležaj je potrebno P6 brušenje tak da ju moraš malo na 600 vodobrusni dotjerati u bušilici !Naravno treba i urezati navoj u 4 mm šipki ...to može jedino tokar u stroju napraviti,tak kad podvučeš crtu...naruči si par kompleta !ovaj shaft nije kao za hk 450 hk ima rupu, u koju zavidas vidu dok za belt ide maticana sipki je navoj jedino sad treba uzet neku kvalitetnu sipku 4mm
Odg: feathering shaft uradi sam Reply #10 – March 26, 2011, 07:00:15 pm Ma interesantna stvar je da i originalni feathershaft-ovi oce nekad puknut pa pri par hilja okretaja imas dva mala potencijalna projektila koja ocu da ozljede sve prisutne, he! Nije pametno bilo sta stavljat a da pri tom ne znas karakteristike materijala od kojih se inace rade! Pec, pec! 3 x rc helikopter
Odg: feathering shaft uradi sam Reply #12 – March 26, 2011, 08:16:30 pm Quote from: zokizo on March 26, 2011, 07:10:33 pma inox??? je to precvrstoINOX nije za ovo,nije dovoljno Zilav Materijal,ovo sto ti Robi nudi je veoma dobro,to je sto sam ti ja napisao pod nazivom "Silber Stahl" tako se zove u Njemackoj i sa njime sam mnogo radio,veoma je precizno Brusen i Ravan da nesto bolje ne postoji,Sipke su duge 2mNavoj se reze ali moras imati ostar alat i dobro mazati,poz.iv
Odg: feathering shaft uradi sam Reply #13 – March 26, 2011, 08:37:19 pm mogo komplicirate , jer vi izrađujete heliće, ili pokušavate letit na jednostavan način,....kupiš gotov vijak sa imbus glavicom ( a to su obično noi crni , malo tvđi) na drugu sranu staviš maticu i letiš....uz napomenu da ne lupiš opet nekud jer neče izdržat kad ni da je od neznam kakvog čelika( bude puklo nekaj dalje) dx9-xd8-gobac630
Odg: feathering shaft uradi sam Reply #14 – March 27, 2011, 01:09:06 am ne kompliciramo ako je to moguce napravit u kucnoj radinosti zasto ne ovdje ima jako puno ljudi koji avione rade sami a mogu ih kupitinekoga to veseli i veseli kad nesto vidis da si ti to napravio pa makar ti bila obicna mala vida