Neznam koliko bi bilo teže.
Imam kontra pitanje, zašto nikad nisi napravio krika modela od pune balze, pofrezaš balzu i gotovo krilo.
Ili možda jesi u F1N ali koliko je debel profil tamo. Sve je to pitanje kompromisa.
U sendvič gradnjama na profilima do 10% se isplati ići s punom jezgrom iznad toga se teži šupljim krilima jer su lakša čak i čvršča. Zašto baš 10% o tom su ljudi napisali doktorske dizertacije i zbilj nije za forum.
Pri odlukama što i kako graditi postavljeni su ciljevi i želje:
- napraviti što je veči mogući model prvenstveno od DEPRONA uz upotrebu lako nabavljivih materijala (po mogučnosti jeftinih).
- napraviti model u klasi 20g/dm2 tako da može jako sporo letjeti.
- imati što veći raspon krila tako da su pomaci po nagibu vrlo spori u letu, kamerice vole kad se sporo pomiču.
- izradu modela prilagoditi srednje opremljenim modelarskim radionicama
Mislim da sam do sada uglavnom ostvarivao zacrtano. Možda ću negdje morati odstupiti od toga ali želja je završiti projekt.
Neznam dali si pročitao prethodne postove ako pogon teži 440g na što treba dodati 4 po 16,5g =66g
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8761 serva pripadajuče produžetke (žice) prijemnik, nešto materijala za prigušenje smetnji jer su udaljenosti serva od prijemnika dosta veče od uobičajenih.
To je u startu zadanih
550g Znači za krila trup horizontalac i vertikalac ostaje
1450g Računica je 113 dm
2 teži 1450g što je 12,83 g/dm
2 morate priznati da je za 5m raspona veliki izazov za konstrukciju i izvedbu.
Ima možda netko ideu kako ukrasti još koji gram gdje a da se sve ne razleti