Gips je električarski
5 minutni... oprez, stvarno ni 5 minuta mu ne treba
5 Kg 18 Kn u Pevecu naravno...
Preporuka za kalupe: zamiješati da je tekuč ali malo ipak onako lagano gust kao recimo puding dok se kuha i odmah uliti u kalup, naglašavam uliti... jer ako se ne da lijevati tada je pregust i ostati će zraka baš na licu kalupa gdje mora biti savršeno. Imajte u vidu da kalup ne smije imati ikakve rupice kroz koje bi curilo
i tada se sve ostavi cijeli dan da se steže a sam će se i dobrano zagrijati. Već nakon pola sata je smjesa vrlo čvrsta ali kad se izvadi iz kalupa treba minimalno cijeli dan sušenja jer je to podeblja gljunta gipsa koja će polako sušiti iznutra prema van...
evo slike rezultata, lijevo je PET boca od Cole a desno neuspjeli pokušaj sa onom folijom za uvezivanje... Da vas razočaram ta folija je previše gumena kad se otopi pa je pogodnija za razvlačenje putem vakuma... a ne grijanjem iznad plamenika na štednjaku... biti će bolji rezultat kad nabavim pištolj za topli zrak koji će biti jednostavniji od štednjaka sigurno
boca je doduše bila prekratka za cijelu kabinu ali ovo je i tako samo proba
koja je od prve uspjela totalnom laiku
Sam gips još lagano isparava vodu kad se zagrije ali bio sam nestrpljiv da vidim da li princip funkcionira
a sad nek se suši do mile volje