Hej, stani malo, kod nas mozda i ne , ali bilo je na starom FF -ku lijepa tema, samo kaj je otisla u q...
He, he, tema sa starog frika nije otišla u q...tz, nego je sačuvana kod mene ! 36 stranica sa starog Frika čući u mojoj arhivi i ako se netko zainteresira , rješiti ćemo to preko GoogleDocuments na zadovoljavajući način za svekoliko modelarsko pučanstvo ! Tko pita, ne skita
Osim toga i na ovom novom FlyFreaku nešto smo pisali o ljepotici zvanoj Guppy:
http://www.flyfreak.net/samogradnja/guppy-i-guppy-2-popularne-rc-jedrilice-za-samogradnju/Prije nekoliko godina Guppy je bio svjetska atrakcija i uspješna pošast samogradnje proširila se valjda na sve kontinente osim Antarktike... mislim da je samo jedan krelac na RCGroups priznao da nije uspio napraviti je ( i usput bezveze izvređao Mitju). I kod nas je Guppy uspješno građen i uspješno poletio kod skoro svih koji su se upustili u samogradnju.
@Laki : Guppy je građen u nekoliko varijanti, od 'univerzalca', preko hotlinera i zadnje u inačici II gdje su otklonjeni neki nedostaci. Treba napomenuti da je s obzirom na svoju velićinu nešto mali brži od očekivanog i u slućaju da je težište pomaknuto jače nazad , sklon je iznenadnom tip stall-u , naročito niz vjetar. Kod spajanja visinskog kormila, treba biti pažljiv da sajla bovdena ne zapinje zbog činjenice da ide u vertikalac pod strmijim kutem: najbolje je za sajlu npr. 0,7 mm uzeti cjevčicu za 0,8 mm ili slićno.
Bude li interesa u ovoj temi, navesti ću par set-upa koje smo uspješno
@ipodairbrush: kod mene možeš pogledati sve što te interesiro u Guppyu, ponešto i ušičariti
Da malo nabrijemo doživljaj, evo nekoliko jubita nastalih prije par godina...
Damir
Guppy.aviprecise_low_level_circling.mov