Model je sada nosat i to podosta, čak nisam ni bateriju gurao do kraja napred, nekih 5 cm je od ruba, nema potrebe ić do kraja. Velim, model je olakšan, puno sam materijala izvadio iz samog trupa (ono što je bilo lijepo, glatko sada je grubo, isčupano, bolje da vam ne pokazujem), unutra je sad potpuno šuplji pa će trbati dodati neke fiksne djelove. Prije je bilo sve naknap i svaki komad je imao svoje mjesto (regler, rx, baterija), onako kako sam prvotno zamislio...s obzirom na one propale pokušaje, bio sam uvjeren da je problem u masi pa sam, eto, trup olakšao za nekih 60-tak grama.
Bila su i nova krila u planu, ali eto, danas mi vrag nije dao mira...baterija napred kako ste me savjetovali i još uvijek nije letio kak treba. Naravno, baterija nije bila fiksirana i vozala se po trupu i zato je padao i padao i padao. Kao što su neki primjetili, u takvim situacijama sam mu odmah oduzimao gas zbog straha da ga ne polomim i naravno da napretka jednostavno nije moglo biti. Kasnije sam nabio jedan komad običnog stiropora da drži bateriju, još nekoliko padova i onda kada sam već bio odustao, sjetio sam se vašim komentara -
zašto mu oduzimaš gas?Zadnji pokušaj, bacio sam ga svom snagom okomito, počeo je opet ulazit u looping, a ja elevator skroz dole, jači gas i uspio se nekako dić - ali, bome, digao se ono - pošteno, ko raketa
Kasnije kad je dobio na brzini, letio sam na 50% gasa bez problema, na 40% bi već gubio brzinu, a na 30% pada. Jedini problem koji sam tada imao, osim sveg uzbuđenja je bio - kako sletit