Kad je vec tako vruce, pa mozemo vise pisuckati nego biti vani imam jos jedno pitanje (mozda problem) vezan uz SP. Ne znam je li to normalno ponasanje, ali helic puno brze leti prema natrag nego prema naprijed (bez obzira koji je tip komandi ukljucen). Takodjer puno brze (najbrze) leti ako sa ga usmjerim (valjda cu se dobro izraziti) dijagonalno (npr. na daljinskom pritisnuto istovremeno naprijed-lijevo/desno ili nazad lijevo/desno - ovo lijevo/desno se odnosi na bocni pomak a ne na rotaciju). Takodjer zna mi se dogoditi da kada usmjerim polugicu na daljinskom naprijed da krene naprijed no ubrzo se uspori (gotovo da stane) iako je i dalje komanda zadana skroz naprijed tako da ako ga hocu dovesti do neke pozicije moram to uciniti onim naprijed-lijevo/desno pokretima jer drugacije ne ide. E sad, mozda je to u slucaju SP-a normalno, a mozda nije, pa molim po tom pitanju neki feedback bar dok se ne nadjemo i vidimo kako koji SP leti.
Pozdrav!
E to je stvar koja je mene najviše mučila i dan danas me muči.
Naime pomaci u određenim smjerovima nisu isti. Razlog je što postoje 2 servo motora i različitim njihovim položajima može se dogoditi da na dva različita mjesta imaš isti odnos među njima i heli stoji na miru, ali....
kada kreneš u kretanje naprijed recimo, drugačije će helić reagirati u svakom od ta dva položaja serva, makar su u odnosu jedan na drugog isti. Jel me prati netko? Sam sebe jedva pratim. Naime i to je isto već prožvakana tema na onom gigant rc forumu o soloprou.
Uključuje resetiranje trimova, namještanje pravilnog kretanja naprijed naza, znači neke zadovoljavajuće brzine s isključenim dualrateom(pola kugle), i zatim štelanje gore dolje oba serva paralelno dok ne dobiješ da prilikom zakretanja helija u jednu i drugu stranu samo sa ruder palicom dobiješ što je moguće bolje zakretanje u smislu da heli što je više moguće stoji na mjestu.
Tada znaš da je swash u toj nekoj ravnini, prilikom hovera, i prilikom zakretanja u svim smjerovima trebao bi biti podjednako slično.
Tako sam ja barem shvatio iz tih njihovih postova.
POGREŠNO: pokušati okom namjestiti swash da bude ravan, to za ovaj FP heli ne vrijedi. Pa i sam heli nije ravan dok stoji na miru
SOLO PROBLEM KOJI SAM IMAO:
da čovjek ne povjeruje.
1 vlas duge kose koju je pokupio mali negdje na podu zamotao se oko swasha i osovine.
Motor se grijao i amperi su rasli, i baterija je skoro svaka bila prazna za 2 minute max. i događao se cutoff, ali ono pravi chopchop cut off, tipa leti, leti, BUUM! Ko mala cigla.
Slučajno sam skužio, otpetljao, i stavio malo ulja na osovinicu, i sve super
Nevjerovatno!