Da vidio sam da u pluramksu imaju isto zanimljivih stvari, ali da, baterije su bezobrazno skupe.
Baterije ne bi kupovao u pluramaksu. Totalno su preskupe.
Sad još par pitanja koja će odlučiti o konačnoj kupovini:
-naći svakako bolje ovaj sa repnim rotorom nego koaksijalca?
I koaksijalni imaju repni motor, samo kod većine on je horizontalan i onda diže ili spušta rep gore dolje pa time se kreće heli napred nazad.
Kod npr solo-a imaš vertikalno stabilizaciju repa, što čini da se rep puno brže okreće, a i swashplate, je pomičan, ima dva serva koji onda naginju cijeli helić/elise i čine kretanje helića u svim smjerovima mogućim. Kako je rekao SId, koaks dosade brzo.
-punjač za baterije dojde naći ak sam dobro skužil u upravljačkoj jedinici?
Punjač na daljincu od solo-a brzo izcucla baterije osim ako nisu punjive, što je totalna preporuka.
-htio bih heli najviše drajvat po vani, nebu problema sa upravljanjem van i (razne frekve i to-da nepodivlja?)?
2.4GHz - stvar koja se često spominje, znaći nemaš brige o nekim prekidima dok stvari rade na toj frekvenciji. Ne znam kako je sa tim jeftinim daljincima, no recimo ja sa solom i malim micro extra isto od nine eagles nisam imao problema.
Solo možeš letiti vani, sam da nije jak vjetar. Trpi recimo slabiji vjetar, bolje rečeno povjetarac;) čak je zanimljivo onda:)
-koje još djelove uzet-vidio sam da ima hrpa rezernih djelova s njim,pa bi odmah za početak uzeo elise i sl., pa te molim savjet šta je dobro sve uzet (uz bar 5 setova elisa )...jer padova bu bilo pa da imam rezervu odmah uza sebe ako nije prevelika gnjavaža bio bih sretan za linkove od HK
Ja sam mislio da ću ga često razbijati pa sam nakupovao brdo djelova usput. Jedino što sam slomio je repna elisa kada je dernuo u stakleni stolić. Pukla na dva djela i pokupio dva djela, malo CA ljepila i opet se fura s istom elisom.
Uzmi par elisa, uzeo sam set motora, i rep cijeli. Ali mislim da je to po tvom nahođenju.
-se isplati ovaj neovisni punjač:
-se isplati bolje uzet tipa 20 malih baterijica ili jednu ovakvu:
I jel stanu uopće ove velike u heli, vidim da su po dimenzijama veće od orginala, odnosno ovih malih
Da , uzmi ga, puni dvije od jednom, i ne troši baterije:) napuni ih za 15-20 min. A cijena je smiješna.
U solo ne stane ništa iznad 250mah otprilike. Sve ostalo je preteško. I to su baterije s jednom ćelijom (3.7V)
Ove koje si ti naveo su 3-5 puta teže od cijelog soloa i veće, i imaju 3 ćelije (11.1V) što bi ga skurilo.
To oko baterija ima hrpe tema ovdje.