Eto, kao što i rekoh stigo mali krvopija jučer! Naravno sve ok, carinu sam izbjego, u kutiji je sve bilo kako sam i naručio...fakat sam se iznenadil kak je sve lagano i maleno
E sad, nisma ga baš puno sprobaval, treba na livadu neku otić, ovo u mom stanu sa malo slobodnog prostora mi se čini accident waiting to happen! Naravno, prvo sam malo škicno manual..upalio i ide....!
E sad, pitanje za našeg dragog kolegu Moriaty-a! Ja još jednom obećavam pivu i čevape ako je kolegan voljan održati mini jednosatnu školu sa trimanjem iskusnog štemera
Ovako, upali ma i ga mu cca 10tak posto gasa, i on fino vrti elisice i sve 5! E onda probam malo više i očekujem bu se dizal na mjestu, ali skužil da malo zanosi u lijevo....probo malo prema uputama strimat (po manualu) ali bez uspjeha...čak pomakno pokazivač skroz u desno..ali on još uvjek ista pjesma...pa sad jel to normalno, odnosno da li je mjerodavno pri tak malom gasu i pri jedva dizanju?
Mislim jel s helijem sve ok, ili da se odmah žalim HK, ili da si dam više trudu oko podešavanja....?
Znam,znam, ima tamo forum od 350 stranica....ali ono, treba pročitat 1000 postova...od kojih je jedno 40% sigurno proturiječno A ovak dobijem na HR i od prokušanog letača (ENG nije problem ali ipak mi je draži HR) našao i jedan tvoj dobar link sa super uputam za početnike, ali ipak, kak si ti ipak car za 2jku ipak da čujem tvoj savjet
Hvala!
LP
Doma ako nemaš barem 4x4 metra prazan prostor nemoj isprobavati jer ti bude završio negdje na neželjenom mjestu.
Vani opet ako jesi onda vjetra ne smije biti ni malo, jer ti bude tih 30 grama odlepršalo samo tako na vjetru. Dopušten slabi vjetar a da ga osjetiš jedva.
Ovo zakretanje ulijevo je rezultat FP helića. Naime to rade svi FP helići. ja sam odmah počeo trimati čim sam ga dobio i na kraju psam imao "čušpajz" od trimova.
A bio je ok tvornički. Dakle kada si na nekoj ravnoj podlozi, taj heli je tak mali da proizvodi svakakve vrtloge oko sebe, i na maloj visini i kod poletanja dolazi do nestabilnosti. >Tako da kada ga trimaš to trimaš dok si npr metar u zraku minimalno.
Na zemlji nemoj trimati ništa.
E sada koliko razumijem ti imaš problem kako doći do tih jedan metar a da ne završi negdje u zidu ili naglavačke.
Kod tako malih helikoptera, kada ga uključiš i zavrtiš elise da su u pogonu, gas nakon toga moraš dodati brže a ne polako postepeno, jer će se helić zavrtiti u lijevo i s vremenom dignuti ali češ izgubiti orijentaciju.
Znači trebaš ga "cimnuti" u zrak na metar i pol recimo i probati vidjeti kuda ti bježi na toj visini. Spusti ga dolje pa poštelaj prema uputstvima.
Nažalost kod mene promjenom svake baterije potrebno je manje poštelavanje repa. Ali stvar koja je gotova za par sekundi, klik-klik lijevo ili desno.
Kako god, mislim da ti helić je ispravan samo nemoj trimati na zemlji dok ne vidiš zapravo kuda bježi. Kada ga upališ i digneš probaj što prije da se odmakne tih 50cm od zemlje i onda nadalje se bude heli stabilizirao, ili ne ako je potrebno trimanje. Ali barem budeš vidio u kojem smjeru.
Javi kako je prošlo, ili probaj snimiti pa da vidimo.