Ovo je za popiz***
Dakle da stavim cijelu priču.
Pokušavam namjestiti GA-250 na 250 heliju da u HH modu ne bježi nikuda.
Stvar je radila, bila ispravna, rep je stajao na mjestu. Sada više ne. I to je ono što me tjera dalje, inače bi ga već otpisao.
Sada u RATE modu heli stoji u skoro na miru bez ikakvog inputa, možda lagani drift u lijevo. Prebacim u HH heli ide jače u desno.
NULA trim, NULA subtrim.
U međuvremenu sam petljao po:
kopirao neke postavke za modele, mijenjao throttle curve, mijenjao na repu osovinu. I stavio gyro postavke na Futabi kako "kao" treba biti. Down N mode na 45% I up AVCS mode na 37%.
Po redu:
sredio sam postavke i throtle i pitch curve, kolektiv radi sve super, sredio sam elise, nema više vibracija kojih je bilo nešto.
Isprobao sam dvije različite spužve ispod žira, debelu, tanku.
Isprobao sam sve postavke za žiro, sada je u 1520us / 333Hz modu. Odredio sam low i high end point, nigdje se ne binda.
Rep je cijeli zategnut nema nikakvih pomaka. Remen je optimalne zategnutosti.
Probao sam dva serva DS480 da vidim da li je tu neki problem. Ne , oba rade jednako.
Rep u biti nema nekih slobodnih kretnji koje bi mogle biti uzrok.
Vibracije sam sada riješio ako ih ima, da sam prebacio žiro s stražnjeg traya koji je za njega, dublje u heli na debelu spužvu, i na dio konstrukcije koji ne strši izvan helija i koji bi mogao vibrirati.
Prebacio sam reciver na lijevi bok, ESC je udaljen skroz na dnu, i sada je sve udaljenije. Mislio sam da možda postoji neka interferencija.
Da li ikoji sklop može žiru uzrokovati probleme u radu, tipa blizu čega ne bi trebao biti?
Čini mi se kao da postoji neki trim, barem se tako ponaša heli.
Ovo već frustrira.
Sve sam isprobao, no nema rezultata. Čak ni iz ASSANA nema pomoći.
Platim nekome da to riješi i objasni mi! Za ozbiljno.