Bok Bozo....
a ako jije CSS i html, sto je onda?
Hehe, pa web developeri su i oni koji ne izlaze iz okvira CSS-a, HTML-a..i raznoraznih CMS-a za izradu stranica. Ja iako radim skoro isključivo za web, ipak rješavam probleme drugačijeg tipa. Ajmo reći kad postoji "problem" koji nema već utabanata rješenja, onda postoji i određeni izazov jel se da uopće rješiti unutar nekog normalnog vremena. Ti izazovi su ono što me privlači ka određenom projektu. Napraviti običnu stranicu mi je toliko dosadno da se ne sjećam kad sam zadnji put
Uglavnom su to onda kombinatorički problemi...mogu istaknuti jedan algoritam na koji sam najponosniji. Znači algoritam koji čita sljedeću facebook grupu:
https://www.facebook.com/groups/trazim.nudim.prijevoz/?fref=ts , te za svaki oglas iz grupe zna:
-jel osoba vozač ili putnik
-od kuda do kuda putuje
-kada putuje (bilo to točan dan ili interval vremena)
-dali traži/nudi novac za prijevoz i koliko
-koliko treba/nudi slobodnih mjesta
-dali se vraća, te ako se vraća koji je datum povratka, ili koji je interval vremena povratka
Algoritam ponekad griješi, ali je prilično točan. Pogotovo ako se eliminiraju rezultati u koje sumnja, onda je gotovo 100% točan...a sumnja trenutno u svega nekih 15-20% analiza, od kojih više od pola dobro pretpostavi rješenje. Algoritam putem i uči, te sad nakon što je izanalizirao nešto više od 110,000 oglasa, još uvijek ima finu tedenciju opadanja greške. Očekujem sad sa sljedećim updejtom točnost od prek 95%
Nadam se da sam približio čim se bavim, hehe.
Također svaka igrica uglavnom nudi mnoštvo kreativne problematike..i igrice su upravo jedan dio koji radim. A ovdje sam stigao jer to "oživljavanje" likova u igrici želim prenesti na "oživljavanje" robota, letjelica