Priča o modelu P-47D Thunderbolt se nastavlja...
Tokom avgusta meseca, morao sam da vratim prijemnik bivšem vlasniku, Mirčetu. Ja sam se dosta mučio da uštekam sve servoe u sedmokanalni prijemnik, ali nisam uspeo. Pogotovo što nisam mogao nikako da napravim miksove kako treba. U modelu ima puno servoa, dosta stvari su povezane, pa Futaba 7C nije imao dovoljno potencijala da to odradi. Tu neću da kažem da sedmica ne valja, već nije dovoljno "jak" za ovakve modele...
Uzeo sam ja i mali dodatak Futaba MSA-10, ali ni sa njim nisam puno toga postigao...
Pre mesec dana mi se ukazala prilika da uzmem jednu Futaba T10CG. Nisam se puno oklevao, uzeo sam ga. Dobavljač mi je izašao u susret, i umesto prijemnika R6008, dobio sam R6014...
Pre neki dan mi se oslobodio radni sto, pa sam postavio P-47
Sve sam povezao po uputstvu, i posle po kojeg reversa, proradio je sve kako treba
Najsloženije je bilo namestiti, da kad pneumatika ispušta točkove, otvara i malu led lampu sa osvetljenje piste, a i pali led diode. Po mraku svakao se ne leti model, ali kad već zalazi sunce, diode lepo dolaze do izražaja. Po mraku to izgleda ovako
Još treba da se namesti ler, i model opet može da vine na nebo. Ali za taj momenat sad već moram sačekati proleće... Svakako, sa nestrpljenjem