Blade tracking-POMOĆ! July 14, 2011, 01:20:24 pm Par pitanja:1) Blade tracking radim na zemlji uz nula posto pitcha? 2) da li ovisi krajnji rezultat blade trackinga o brzini elise, znači da li trebam štimati na 1/4 gasa ili tipa 3/4 gasa?3) Elise bi trebale biti savršeno ravne, plošno postavljene u ravnini pri nula posto?4) kada izgledaju rastavljeno gledano sastrane, kako znam koju trebam dizati ili spuštati, tipa:da li obje podestiti, znači jednu zategnuti drugu otegnuti, ili samo jednu podešavati?Drugim rječima kako znam da je elisa na savršenoj putanji gdje treba biti?5) koliko je važan bldae tracking i na što utječe?Do sada sam valjda imao sreće i sve heliće sam dosta dobro "odokativno" podesio, tek manja podešavanja je trebalo, no ovog jednog sada nikako da pogodim.
Odg: Blade tracking-POMOĆ! Reply #1 – July 14, 2011, 03:24:39 pm Par riječi o blade trackinguhttp://video.helifreak.com/?subpath=finless/trex450&filename=tracking101.wmvNa YuBiTu ima također videa s podešavanjem trackinga
Odg: Blade tracking-POMOĆ! Reply #2 – July 14, 2011, 10:13:29 pm Jednu elisu označiš crvenom drugu plavom trakicom pri vrhu pa ćeš vidjeti koja je gore a koja dolje.Tracking radiš u lebdenju. Ak radiš tracking bez opterećenja (0 stupnjeva na zemlji, nominalni broj okretaja) pri opterećenju možda neće valjati.Jesi balansirao, provjerio kuteve? Outrage Fusion 50Futaba T14SG