Kobac je u pravu, Dabeast, falija si cili balun ! No dobro, nema veze ispraviti ćemo
.
Ja ću , za sve zainteresirane dati kratak opis pristupa cestom: dakle iz Zagreba cestom se penjemo na Medvednicu - Sljeme. Nakon desetak km vožnje kroz šumu dolazimo do najvažnijeg raskršča:
-lijevo je put za sam Vrh, Tomislavov dom i natrag u ZG - NE !!!!-desno je putokaz za Stubičke Toplice - DAAko se kojim čudom nađete pokraj 'Tomislavovog doma', promašili ste skretanje i vratite sa na 'najvažnije raskršće'.
Dakle krenemo desno i nakon 200 metara prolazimo pokraj 'Grofice', nakon još 2-3 km pokraj 'Puntijarke' i nakon još 2-3 km pokraj 'Hunjke' odnosno po novome 'Zvonimirovog doma'. Slijedi lagano i malo strmije spuštanje , jedan jako neugodni lijevi zavoj - slijedi laganica od 700 metara i kada se nađete na blagom lijevom zavoju sa kojega se vidi skoro cijelo Zagorje - stigli ste!
Kako istu livadu koristi i 'Agronomski fakultet - odjel za travnjaštvo kao i Veterinarski fakultet (
http://www.agr.unizg.hr/cro/ustrojstvo/pokusalista/sljeme/index.htm ) potrebno je prije dolaska provjeriti da na toj lokaciji nije aktivno stado na ispaši. To smo do sada radili tako da bi gore prvo išli najbliži modelari, ja ili Kobac i javili da li je slobodno. Odjel tolerira našu prisutnost na toj lokaciji, uz uvjet da ne ostavimo smeće, ne uznemiravamo životinje ili palimo vatru( što je u požarnoj sezoni i ozbiljan prekršaj).
Damir