i ja sam imo "vruće" iskustvo
Naime ušteko sam lap.adapter 18v umjesto 12v da napunim baterije (8xAA) i srećom da je stanica bila isključena, pa ništ nije izgorilo
Nakn 20min nešto počelo cvrčat, uzmem stanicu, a ona vela, uspio sam otvorit poklopac i ispuknut ležište baterija i istresem baterije na pod, koje su još par minuta cvrčale i puhale. Kad se sve ohladilo uštekam lipicu i
stanica radi za 5 Baterije su izgubile 50% svoje težine (reciklaža)
, a stanici sam morao fenom grijati ležište da dobijem nazad volumen da mi može akumulator sjest unutra jer se sve malo pokrivilo (naravno da sam prvo makeo svu elektroniku) i poklopac baterje mi stoji samo uz pomoć trake
Ja bi na tvom mjestu (naravno ako imaš mogućnosti) zamjenio taj reg.napona 7805, jer ako će vrisnut, mogo bi ti bacit duplo veći napon na čip u modulu (ode modul, pada letjelica)
, a ako će se i dalje grijati, onda čip nešto vuče i opet može riknut u tjeku rada pa može opast model.
Onda si možeš kupit neki hak-modul, pa zamjenit ovaj ili stanicu koristit dok traje na jeftinijim modelima (da ti nebu žao ako opadne) ili bez modula trening (kako trener ili simulator)
U svako slučaju sa srećom