A koji ti je raspon na pitch curve?
Tipa kada servači stoje ravno horizontalno ruke, predpostavljam (neka me netko ispravi) swash bi trebao biti ravan na sredini cijelog njegovog hoda po glavnoj osovini i trebao bi imati nula pitch.
Tako da imaš mjesta za negativni i pozitivni pitch koji ide onda od nešto do nešto, ovisno kaj staviš.
Ovak sam ja napravio s Futabom(možda nije ispravno ali tako sam napravio i radilo je
Znači po defaultu bi krivulja trebala biti pitch curve 0 25 50 75 100, tako je dobiješ kad upogoniš stanicu.
E sada ti kad staviš da je na sredini palice nula stupnjeva, ostaje ti ove vrijednosti ispod koje daju minus pitch.
Ako ćeš se učiti , znači hover i slično onda ti ne treba neki negativni pitch, da kad odrežeš gas u nekoj situaciji da heli se ne nabije u zemlju.
Barem ja nisam htio odmah.
Ja sam imao mali pozitivni pitch da mi kad odrežem gas ako se dogodi nešto ostane taj mali plus i inercija elisa pa da možda lakše sleti.
S vremenom sam to promjenio i stavio mali minus -2% negdje jer sam letio po vjetru i trebalo mi je jer je heli znao "polejeti" malo na vjetru
Dakle vrijednosti pitcha u stupnjevima su mi bile tako da sam dobio recimo -2 1 3 5 8 posto za moje potrebe. Prevedeno u postotcima nešto tipa 45 55 65 75 85.
Drugo: swash one vrijednosti za pitch aileron elevator su sve na 50%, što minus što plus. Ako sve ide gore kada podigneš gas onda si dobro složio minuse i pluseve, samo kod mene su sve vrijednosti 50% (- ili +).
Ruke ako si prema Ailgn manualu postavio trebalo bi biti dobro, jer njih ne možeš toliko produžiti ili smanjiti da toliko drastično promjene pitch.
Mogu ići možda do cm sveukupno od minimalnog skupljenih do maksimalno, a i to baš nije dobro ih rastegnuti jer one šipkice nikada ne znaš koliko su zapravo ugurane u plastiku, da ne bi bilo da ti je 2,3 navoja do katastrofe
Brijem da si nešto s stanicom trebaš napraviti.
Probaj isključiti stanicu i gurni maskimalno swash gore i dolje, jer i dalje imaš samo negativni pitch?