Stara Engleska poslovica veli; nisam dovoljno bogat da bi kupovao jeftino. Ovaj hobby je rupa bez dna što se tiće para, ako ne želiš ulagat onda se bolje ne bavi s tim. Učestalost padova sa vremenom letenja se ne mjenja jer kako više učiš, tako jače letiš tako jače kršiš. Treba odmah imat pravu stvar jer ako nemaš, buš se pital pa kaj sam ja to krivo složil? Zakaj mi vibrira ovo, zakaj mi vibrira ono zakaj ovaj šaraf nejde ovdje i tak se lako zglodal, joj kak bi htel imat Aligna, joj gle kak align ima lepu glavu i ljepo napravljeno tijelo a ja imam ovo smeće. Ak niš drugo složiš ga i diviš mu se pa ak se usudiš, poletiš jer je onda to ona najveća nagrada u ovom hobiju, prvi hover prvi flip prvi hurricane itd... Kad imaš jeftinober, barem ja... nekak sam nezadovoljan i sa dozom ljubomore gledam vide i slike ljepoga ALIGNa a kad ga imam i skršenog... imam ga.
Prvo sam imo šugave TowerPro ili HXT plave plastične servoe koji su se kršili ako si ih krivo pogledao. Od kad imam Hitece 65MG, milina skoro da me i briga kaj sam se skršil jer su servoi na mjestu. I pošto sam dao malo više para za te servoe opet sam uštedio jer nemam šugave towerpro koje sam nonstop kupovao umjesto da sam od početka imal hitece - to je samo jedan primjer.
Što se tiće početnika i vježbanja to je druga tema i spada u domenu simulatora, ako si dovoljno lud da ideš vježbat na pravom heliću samo naprijed ali onda rupa bez dna ima još dublje dno.
Eto, nadam se da sam objasnio svoju preporuku, ona je samo moja , i naravno preporuka je koja se ne mora sljediti jer ima i drugih preporuka
Dakle rasprava je zapravo "Orginal Aligne ili klon?":
Ja kažem Aligne isto, ako imaš para zašto ne.
Simulator nisam ni taknuo do prvog hovera i koji sam radio s 250GT helićem koji za takvu osobu baš i nije , a poslije s stabilnijim 450.
Stvar je bila procijeniti svoje sposobnosti u danom trenutku a ne ići na nož, preko njih.
Imam od početka digitalne servače na 450PRO s metalnim zupčanicima. Futaba žiroskop, Futaba stanica. I tu sam dao love.
No složio sam 450MT da se učim. I do sada puno sam naučio o heličima baš s njim, no ima još groo stvari koje nemam pojma jer sam početnik, i na teme odgovaram s stajališta početnika, a ne da solim pamet nekome. Poštujem riječi znalaca.
Nisam ga rušio ni jednom, niti sam paraleleno visio na simulatoru. Učim se polako. No stvar je o realnoj ocijeni svojih sposobnosti, o tome je stvar ovdje, i kako ti kažeš da bi morao biti lud letiti bez simulatora prije, znači da sam ja lud
Procijeni što ti treba , odi malo iznad toga, no po meni za početnika, ovo kaj ti preporučaš je meni barem overkill. No kupa bude procijenio.
No budući da toliko znaš o helijima onda valjda znaš i poštujem tvoj savjet.
Pa ću razmisliti isto u kupovini istog, pa bude pričekao dok razbijem ovog 450MT koji se kako kažu sam od sebe razbija u zraku i još 3 iza njega, 2 450PRO i Black Angel. Izgleda da ih presporo razbijam ili da se presporo razbijaju
kad sam zapeo na prvom i nikak da se raspadne.
Možda trebam 3D napraviti neki, ali eto neznam ga jer sam početnik:-[