Pozdrav društvo,
evo, kolega zeRO si je dao malo truda pa je iskoristio, najprije one sparne dane, pa sada i ove kišne, za gradnju modela iz naslova. Iako mi je ovo tek drugi model u samogradnji (nakon
pilatusa PC9), ovaj je rađen prema nacrtu i dizajnu carbondragona sa
RC GROUPS-a.
Info:
Raspon: 65 cm
Dužina: 110cm
Težina modela: 250 g
Težina RTF: cca 660 g
Motor: 1300KV rctimer
Regler: HK Blue series 30A
Prop: 8x4E / 8x6 apc
Baterija: 1800mah 3s 20/40c
0 modelu
Model je dosta brz i žilav za upravljanje, nisam probao EDF, al vjerujem da je tu negdje, sad mi je i jasno zašto se za prvi model preporučuje nešto slabije
Prema planu, tu je i rudder kojeg sam ja izostavio jer smatram da nije presudan za upravljanje. Imao sam malih problema s CG-em, ovaj put je model nosat, pa sam stavio nekih 25 grama olova na rep, mada mi se još uvijek čini malo nosat, ali - leti! Morat ću se još malo poigrati s DR i expo jer su skretanja na "nož". Puštanje iz ruke je bezprijkorno, model se penje bez problema, kao i sljetanja gdje model prakticki staje i fino sjedne na rep. Dužina leta, paa, sve ispod 50% gasa je riskantno, dakle, većinu vremena na nekih 60-80% gasa, mada još uvijek testiram, al nekih 6-8 minuta ide bez problema.
Fotke
Maiden
Mirage III maiden highlightsSve u svemu, ja sam vrlo zadovoljan s ovom gradnjom.
lp,
Marko