Vrlo je teško dati točan odgovor, jer nemamo mogućnosti egzaktnog mjerenja instrumentima kako se ponaša koji od hack-modula/prijemnika.
Jedini za nas mogući izvor podataka su iskustva sa livade i nekoliko range-test-ova plus ona baljezganja sa grupsa (čast izuzecima, ali večina postova je niškoristi).
Moj zaključak baziram na ovim iskustvima:
-6 Corona modula (jedan mi je isporučen neispravan)
-13 Corona prijemnika (3 *8ch i10* 4 ch - jedan mi se defitivnoi ugasio u zraku nekidan nakon dvije godine provedene u Zagiju bez ikakve prethodne greške)
-4 frSky modula
-9 raznih FrSky prijemnika bez telemetrije
-2 godine korištenja 2,4 tehnologije,
naročito na takmičenjima gdje relativno veliki broj uređaja radi paralelno pa je ta gužva zanimljiva za provjeru..
..i što sam zaključio ?
-Assan je dobar za izbjegavanje, vidio nekoliko potpunih otkaza koje nismo mogli objasniti
-Corona: apsolutni rekorder range-testiranje, vidi ovaj moj topic:
http://www.flyfreak.net/elektronika-i-baterije/5-9-km-na-2-4-ghz/msg15401/#msg15401 osim toga mislim da je i kontrola kvalitete kod Corone sumnjiva, nakon 2 godine korištenja jedini otkaz kod mene i juniora je bio kako sam i naveo gore..
-FrSky, oko godinu dana korištenja bez problema, jednostavno bindanje i pouzdan failsafe, izmjerio sam instrumentom da zaista ima rezoluciju veću od 1000, (deklarirano 3072), valjda jedino FASST ima bolju
Od ostalih sustava (koji ne nude diy-modul) vidio sam da Futaba FASST radi bez ijednog meni poznatog otkaza kao i MPX M-Link.
Spektrum je skoro pa rekorder raznih otkaza koje sam imao prilike vidjeti ili čuti od kolega koji su imali probleme, no istovremeno je najkorišteniji sustav, pa je teško reči istinu. Hitec AFHSS - nikada se nitko nije potužio na grešku.
Zaključak , ispada da FrSky ima izvjesne prednosti, uz jednu napomenu: HW je gotovo identičan sa Coronom, čak sam našao da su im telefonski brojevi i sjedište gotovo isti, pa ispada da je jedina razlika u SW (što je i za očekivati jer se radi o različitim slućajevima).
Na kraju morati ćeš se sam odlučiti i sve dobro testirati prije prvog leta.
Damir