E, sad, zasto mi je tvoj post bio tako koristan... Radio sam sa 5V ispravljačima, tipa LM78M05, i brinula me disipacija... Dizati još 20grama baterije viška koja će disipirati na LM-u činilo mi se glupo... pa sam išao logikom stavljanja pulsnog regulatora, koji si spomenuo kao loš, zbog smetnji koje izaziva... zato mi se tvoj post učinio korisnim... i hvala ti na njemu...
ali to je potaklo novo pitanje...
vidio sam ove low cost stvarcice firme Turnigy... korisnici na
www.hobbycity.com ih ocjenjuju uglavnom pozitivno... kakvi su njihovi regleri? Regleri bi morali izazivati i veće smetnje od impulsnih regulatora (veći naponi, veće struje)... a low cost regleri bi svakako bili u užoj konkurenciji za smetnje... pa koja su vaša iskustva po tom pitanju? Iskreno mi se ne da prolazit škola sa reglerima kad pređem na elektro...
pročitao sam jedan post u kojem se Turnigy ne spominje u pozitivnom kontekstu... da su poslali 20C umjesto 30C baterije... ili nešto slično... ok, uvijek se može čovjek zeznut kod pakiranja, pa mu se ne da plaćat prekooceanske troškove pošte...Jesu njihove baterije po specifikacijama koje su napisali? Ili muljaju za koji mAh?