Bok, ja sam isto iz Rudeša pa možemo jedan dan otići do Belfasta popit cugu i sve ti lijepo objasnim kaj ti treba za start, kaj se tiče stanice, Aurora gazi dx8 u svakom pogledu, imam ti i Auroru pa možeš pogledat kakav ti je feeling u rukama, menu itd.
Znači, to ti je izvrsna odluka krenuti s dobrom stanicom, ak se ne varam u Brežicama kod Kolića možeš dobit Auroru 9 s Optimom 7 za 350€ kaj je super cijena, teško da budeš prošao bolje.
Za prvi model će ti dosta ljudi preporučiti Zagija, što i nije loše, no ja više volim letjelice koje bar liče na avione u skali. Ima na hobbykingu i ostalim kineskim sajtovima super modela za početak, preporučam nekog trainera s cca 1500 mm rasponom krila (toga baš i nema na hobbykingu) jer su ti modeli srednje veličine puno stabilniji u letu, bolje su vidljivi u zraku, manje im smeta vjetar itd.
Sad ovisi kaj se tebi sviđa, ak voliš jeftinu samogradnju, možeš napravit Zagija od stira ili nešto od izofloora ili kupiti nekog finog trenera koji će te dugo služiti a i izgledati lijepo. Ovo je sve samo moje mišljenje i viđenje stvari.
Kaj se tiče MX2 i ostalih 3D modela, oni bolji (naravno i skuplji i nešto veći, tj. s većom površinom krila) s dobro podešenim dualrateom i expom mogu biti izvrsni modeli za početnika, vrlo pitomi, spori i ono najvažnije - opraštaju greške. Ali ipak bi možda bilo šteta skršiti nekaj takvog odmah u startu
U svakom slučaju, baš mi je drago da se još netko iz kvarta bavi (namjerava baviti) ovim hobijem, jer koliko znam - ja sam solo brijač
Uostalom, nakon par sati simulatora, čisto da skužiš koja komanda čemu služi, da skužiš da su 2 komande obrnute kad model ide prema tebi itd. možemo se zahaklat trener kablom i otići na livadu.