Evo da i ja jednom napišem nešto...
Napravio sam MiniZagi-ja iliti zagija raspona 570 mm.
Danas je bio prvi let (na ugodnih 37 stupnjeva!!!). Leti odlično, strašno je brz... Otklone sam na stanici morao smanjiti na 50 % jer je sa ful otklonima bio strašno nervozan i najmanji pomak palica je rezultirao lupingom ili super brzom rolicom.
Setup je: baterija 3S/620mAh, servo HXT900, ESC neki no name 18A, motor je neki mali outrunner koji sam kupio prije par godina pa više ne znam specifikacije (promjer 22mm), elisa Gunther.
Nažalost imao sam problema sa prijemnikom koji mi je dva puta izgubio signal i model je dva puta dosta gadno sletio, ali srećom nema nikakvih oštećenja. Možda je problem što kristal nije uboden direktno u prijemnik, nego je spojen preko dvije kratke žice (20-25mm dužine) zbog boljeg smještaja u krilu.
Krilo sam izrezao sa lukom koji je fiksiran na jednoj strani. Stiropor je onaj obični za izolaciju fasade.... Znam da je malo premekan, ali taj sam imao u garaži

)
Model je zapravo trebao biti malo većeg raspona (cca 10 cm veći), ali sam zbog prejakog topljenja stiropora na krajevima krila morao svako skratiti za nekih 5 cm tako da je ispao dosta manji nego sam planirao.
Sve u svemo nije loše, dobro leti...samo da još sredim probleme s prijemnikom..
E, da masa kompletnog modela spremnog za let je 233g. Ne znam je li to puno ili malo, ali leti. Siguran sam da bi ga netko uspio napraviti i lakšeg.
Evo i par fotki.
Vlatko