u vezi HK 12A reglera i multirotora....
osim ako nije izašla friško neka nova updejtana verzija reglera......
stvar je provjerena u praksi, jako su loši u usporedbi sa turnigy plush ili RC Timer reglerima.....
ako ne vjeruješ, provjeri tak da na isti kanal spojiš 2 motora sa jednim HK12A reglerom i jednim turnigy plush reglerom, nije bitno kojim.....
i pumpaj naglo gas..... razlika bi trebala biti čak i na oko vidljiva, najbrži start mu je previše soft za multirotore.....
kaj u praksi znači puno manju osjetljivost senzora da bi stvar letela bez oscilacija, dok se podesi PID kak spada, stvar leti, ali leti užasno loše kad se usporedi sa plush reglerima....
ja sam napravil tak grešku i kolegi (toto) sa foruma sam naručil baš te reglere za prvi tricopter..... jer nije bilo turnigy-a na lageru trenutno
bilo je jako, jako velikih problema dok se triki nije podesil "kak spada".... a meni je i onda bil jako čudan....
toto se naviknul na takav triki, imal je duge štapove, jako malu osjetljivost ali je letel......
da je u bilo kojem trenutku probal leteti sa nekim modelom koji ima plush reglere, klel bi mi mater
ja njegov čudan triki nisam povezival sa reglerima, tak dugo dok sebi nisam uzel 8 tih 12A reglera i isprobal ih na svojem modelu....
skoro sam se ubil u sobi kad sam ga probal podignut jer sa postavkama za turnigy plush reglere ovi regleri ne rade nego samo osciliraju model sve jače i jače.....
znal sam odmah da je stvar u reglerima jer sam jedino njih promjenil na modelu koji je do onda savršeno letel.....
onda sam zgubil jako puno vremena da pokušam podesiti model da leti kak spada, mjenjal sam postavke na reglerima i postavke osjetljivosti senzora, podesil sam ga da leti, ali nikad nije letel niti blizu kak je letel sa plush reglerima,
nakon čega sam odustal od tih plavih HK reglera na multirotorima.....
odlični su za modele aviona, imam 2 na twin zagiju i jednog na jednom malom modelu.... no za multirotor nisu
tak da stvarno moja preporuka, probaj leteti sa njima, pazi na postavke, ali nebuš znal kak model i kontroler zaprav može letjeti tak dugo dok ne staviš "ispravne" reglere....
da i obavezno stavi nimh/nicd postavke i neki alarm ili telemetriju za napon baterije jer bolje da malo više isprazniš bateriju nego da ti jedan regler prije ugasi na lipo postavkama.....
a to se događa uvijek, jer kolko god isti bili regleri, nikad ne gase svi u isto vrijeme, jedan se uvijek prvi ugasi i krš je neizbježan.....