Vjeruj mi ako dobis kvalitetan primjerak Avatara (to se masovno proizvodi u kinu pa kvaliteta varira od serije do serije) to nebus slupo. Ja imam dva takva i to je tak cvrsta plastika da nakon cca 100 sudara sa namjestajima i padovima nis se nije potrgalo, jedino sam izgubio repnu elisu. (dobis rezervnu)
Mnogo hvaljeni Solo Pro, koji imam isto i joji je puno zabavaniji i bolji helic za vozit i koliko god izdrzljiv bio nemre pol toga prezivjet u odnosu na ova cuda gore.. kod Sola skije pucaju pri svakom padu s jednog metra i vise na cvrsto tlo ako se padne na njih.
Ali naravno IR, 10m signal znaci da zraka sunca automatski blokira signal i helikopter pada na zemlju.. mozes ga vozit u kuci, ili vani u sjeni ili po mraku ali bez vjetra.. (dobro meni je i po lakom vjetru bilo zabavno jer ga moram "lovit" pa nije dosadno tak)
Dok Solo pici vrlo ljepo po vani.
Jos da nadodam da na prvu ruku Sola je teze za naucit (moj prvi let je bio 20 puta u travi u 3 minute, nisam ni uspio poletit kak spada.. u odnosu na koaxa, ovo je bilo kao avion), ali nakon sto se savlada za tjedan dana.. sa Solom je cak lakse letit unutra.. puno je agilniji i aileron puno pomaze kod bliskih susreta sa objektima. A pogotovo od Avatara kojeg ovi sa strane motori otezavaju pa je 'slab' i teze je ostat na mirnoj visini sa njim, a njegov aileron je smrt za koristit.
Naime, razumijem da je problem dat nekome 700-800 kuna za plastican helic od 20 centimetara. Moj savjet ti je ako neces Sola, a hoces nesto vece da upecas Syminog "veceg" chinooka S022 sa ebaya. Helikopter je poprimio jako dobre reviewe (jedino kazu da je punjac nesto los) i mnogi tvrde da je najzabavniji 3-kanalni helikopter. Ima radio stanicu, nije 2.4gh ali nebus dalje od 100 metara letio, to vise ne vidis.
edit : ovaj koji si sad napisao .. brdo rezervnih dijelova, zidni punjac a cijena je sitnica.. svidja mi se jako, ali promisli si jos malo. Jest da su svi oni vrlo slicni sto se tice koaxa, ali mi je nepoznata ova marka, i nebi se cudio da ode kvragu nakon 2 leta.
A ovo training gear za 33cm koaxa sa nekim "super gyrom" (kolko pisu o njemu ajme..)..ma lol
Ali cijena je sitnica pa tu nemas puno za izgubit. To moze letit vani ali svaki coax bez swashplata ima jedinstven problem, bio on 20cm ili 50cm.. a to da je repni motor zadnje smece protiv bilo kakvog vjetrica.