MENTOR
Miro, pravi si ZMAJ... još da je samo okrenuti taj zaokret
Treba skupiti hrabrosti
kad slažeš heli 2-3 tjedna pa da ne bi ga pauzira na još toliko zbog krša.
Toliko sam htio zakrenuti heli i par puta sam ga stavio nose in i jednom je 250 loše završio.
No prije 2-3 tjedna sam prvi puta radio osmice i par krugova i ne mogu vjerovati koliko brzo se sada napreduje.
Čisto sport letenje.
Možda jesam bio preoprezan ali kada sam god htio napraviti još samo ovo ili ono, probati ovo ili ono, sam se suzdržao pa eto vjerovatno zbog toga nije ni bilo krša. Nisam koristio simulator. I učim se u biti na 250 klasi.
Jučer sam radio osmice onak hard i mali ide ko vilin konjic, i prezabavno je. Kad jednom ti legne "taj sklop u glavi" kod zakretanja , treba paziti i dalje (barem ja) ali svakim zaokretom postaje sve lakše.
Samo ja sam učio se tako da sam dok sam cimao heli lijevo desno po 15-20 metara sve ga više zakretao da se naviknem ga gledati boćno. Tako da nisam išao na nož.
Zakrenuo sam ga kada sam stvarno mislio da sam sposoban za orijentaciju i zaokret i prošlo super.
Kažem, nakon toga novi svijet se otvori.
Sada se vježbaju osmice i poneki krug, ali vidim da napredak nakon zaokreta ide eksponencijalno gore. No ipak pažljivo da ne bi slagao novi heli.