HUH
Dakle imaš onog ludog mađara ili što već je, koji lomi heliće na sto načina u zraku da je bolno i gledati! Ono 6D letenje.
Uzmi taj isti heli stavi normalnu 0 25 50 75 100 krivulju, stavi pitch od -2 do 10 recimo, i stavi expo i dual rate na 50% (-/+ovisno koju stanicu imaš da ublažiš kretnje) i opet ćeš dobiti sporu limuzinu.
Dobro sada sam ga možda pretjerao s primjerom tih helića ali poanta je da s stanicom možeš bilo koji heli ublažiti i da radi što ti hoćeš.
Ja sam 450 toliko ublažio da kada sam ga zacimao na stranu previše došao je do toga da sam desnu palicu od ruba do ruba nabijao da ga pomaknem u pravom smjeru. Znači možeš i totalno pretjerati, pa sam smanjio expo i dual rate. Imaš i end point kojima možeš isto ograničiti kretnje serva. No vjerujem da to sve znaš, pa da ne solim bez veze.
Što bi bila usporedba auta?
Po toj paraleli ti tražiš limuzinu, ili nešto takvo.
Pa uzmi 450 ili 500 heli koji god samo da radi ispravno, i stavi gore fusealage i imaš limuzinu s dobro postavljenom stanicom.
Imam osjećaj da nije pitanje jednostavnost i izgled helija, nego lakoća sastavljanja nakon pada, i lakoća upravljanja.
Ja sam slagao 450MT valjda mjesec dva dok nije radio kako spada, i bacio bi ga već nakon 7 dana koliko mi je problema stvarao.
Nešto je problem kvalitete, ali 95% je bilo problem mog nepoznavanja tog dijela hobija, a to su 6 kanalni helikopteri i njihovo slaganje, najviše taj proces slaganja. Samo meni je zabavno to slagati, popravljati itd.
Što se tiče mog mišljenja ako išta vrijedi, ja bi uzeo 450 pripitomio ga na stanici, vježbao malo, i zatim kad počne sport letenje krugovi osmice, normalno letenje, i stvorim sigurnost, onda razmilio o nekom fuselage, jer iskreno nisu baš ni jeftini, od 50-100$.
Gotova riješenja ne bi uzeo, jer mi svi izgledaju upitno za te novce.
jednostavan heli je solo pro, koaksijalci, ali čak i na njima ako nešto ode, opet treba istraživati što je , kad nađeš kupiti i onda sam mijenjati, a za pola njih djelova baš i nema.
Jednostavni su heliji 4 kanalni FP heliji i lete lijepo (youtube). Pogotovo ovi veći iznad 300 grama, iznad muha kategorije.
No isto tako kada padne, nešto pukne opet popravak.
A isto tako zar ne želiš opciju kada puše vjetar, da imaš negativ pitch da spustiš heli kad ga vjetar podigne i slične situacije?
A scale look?
Hm..
Što kažeš na ovu walkeru? Samo za ovu cijenu koliko košta nabaviš flotu 450tki s scale lookom.
Mislim da je 599,00$
[attachimg=1]
http://www.walkera.com/en1/particular.jsp?pn=AIRWOLF200SD3