Još jedan Polaris September 11, 2011, 08:55:57 pm Vidio pa mi se dopao..Već po malo liči na Polarisa...Kad bude gotov javim se i sa kakvim videom, a naravno i dojmovima iz zraka...
Odg: Još jedan Polaris Reply #1 – October 06, 2011, 09:18:37 pm Evo stigao motor i sitnice pa još malo ide prema kraju
Odg: Još jedan Polaris Reply #3 – October 07, 2011, 06:14:23 pm tako je u nedostatku karbona, koristio sam avio šper i čini mi se sasvim oka budem siguran tek nakon leta... napišem..
Odg: Još jedan Polaris Reply #4 – October 07, 2011, 09:51:28 pm Super izgleda, stavi malo podataka o motoru i ostalom, težini kad ga završiš. Pozz
Odg: Još jedan Polaris Reply #5 – October 08, 2011, 08:47:49 pm za sada ništa nastali problemi s poteškočama prema nacrtima a od neadekvatnog materijala , treba napraviti neke preinake i ojačanja u dogledno vrijeme
Odg: Još jedan Polaris Reply #7 – October 08, 2011, 08:58:29 pm Radio sam nešto slično, od full fuse stiropora po jednom nacrtu, motor je bio čak i manji.Vibracije su ga na test stolu uništile, isto tako motor s djelom stiropora je otpao.Drugi je bio boćno gledano s šperpločom izrezanom u silueti djela fusa aviona i nosaća motora (gledano sa strane aviona) te to stavljeno u sredinu stiropora, ako me netko prati.Totalno duga prića. poslikao bi ali sam reciklirao elektroniku a model je završio u kontejneru Ako je to bio razlog pucanja nosaća.
Odg: Još jedan Polaris Reply #8 – October 08, 2011, 09:09:36 pm zaljepiš nacelu posprejaš ju ljepilom u spreju i onda ju oblijepiš selotejpom. Dobro da nisam kupio tu pjenu. još sam se dvoumio da li uzeti tu s prugama ili onu sivkasto zelenu. ona sad na kraju ispada čvršća. Ili da umjesto kvadratnih traka od deprona u kutove nacele staviš letvice istog presjeka.
Odg: Još jedan Polaris Reply #9 – October 08, 2011, 09:14:43 pm Quote from: Moriaty on October 08, 2011, 08:58:29 pmRadio sam nešto slično, od full fuse stiropora po jednom nacrtu, motor je bio čak i manji.Vibracije su ga na test stolu uništile, isto tako motor s djelom stiropora je otpao.Drugi je bio boćno gledano s šperpločom izrezanom u silueti djela fusa aviona i nosaća motora (gledano sa strane aviona) te to stavljeno u sredinu stiropora, ako me netko prati.Totalno duga prića. poslikao bi ali sam reciklirao elektroniku a model je završio u kontejneru Ako je to bio razlog pucanja nosaća.u pravu si i od sad na dalje ocija avio šper i balsa...naravno na sva potrebna mjesta...
Odg: Još jedan Polaris Reply #10 – October 08, 2011, 09:55:18 pm Ili jednostavno otpisat ove građevinske materijale i primit se pravih materijala za izradu modela Još malo pa bumo letili s modelima od staklene vune i brodskog poda
Odg: Još jedan Polaris Reply #11 – October 08, 2011, 10:10:38 pm ne znam kako si to uspio polomiti.. ali ako ti prop nije zaorao po dnu poprilično je teško to slomiti.. ja cijeli polaris držim upravo za rep kad ga stavljam u vodu.[attach=1]A sad vidim da si i preskočio par koraka u gradnji i radio drugačiji rep.. ne znam ni koje ljepilo koristiš.. ali bez pu maxa to ne ide.. koliko vidim fali ti i neka letvica u krilu ili karbon.[attach=2] Zagi TAZ zvijer build
Odg: Još jedan Polaris Reply #12 – October 08, 2011, 11:12:06 pm ma ima u krilu i ojačanje i letvica ... nema preskakanja a bome nije ni u ljepilu nastao problem ...čak nije bilo ni vibracija kod probe...problem je u materijalu?? izo flor u nedostatku deprona....slijedeči sigurno ne završi ovak.... avio šper i balsa su rješenje....
Odg: Još jedan Polaris Reply #13 – October 08, 2011, 11:16:23 pm koliko vidim po onoj slici.. prop je zaorao po balzi? Koji prop imaš gore? za 7xnešto motor mora ići pri vrhu, za 6x4 ide niže ili u centar pločice Za rep postoje dva nacta, ti si radio po prvom (to vidim po servu). Kad ljepiš PU-Max-om on uhvati i malo više oko deprona pa je sami spoj puno čvršći.Epoxy na depronu je popriličan promašaj, jer se odlomi komad epoxy-a skupa sa površinom deprona ili popuca kao staklo .. znači sve to isto.. samo po rubovima namažeš pumax-a.. moj rep je pun. Zagi TAZ zvijer build
Odg: Još jedan Polaris Reply #14 – October 08, 2011, 11:20:45 pm prop je zaoral kad se odlomila nacela prop je 6X4