evo, drago mi je da se polako skupljaju komentari,
zahvaljujem se Toniju na ovim pomalo pretjeranim pridjevima kojima me počastio, jer ja samo lickam smolu i ništ više...
a zasluge pokretanja ove teme neka pripadnu Toniju čiju sam ideju iz razgovora samo pukupil
da ne duljim, evo opisa mojeg savršenog modela za FPV snimke.....
(naravno napominjem moj... do sad koji sam ja posjedoval, ne opčenito najbolji, da neko krivo ne protumači
)
model je umirovljen trenutno, ali nisam ga bacil nego sam ga pospremil... nikad se ne zna možda opet poleti.....
sve na modelu ima svoj razlog i do toga sam došel kroz isprobavanje
model je hexa sa jeftinim kineskim komponentama:
6x 2205 1400kv motorima
6x turniga plush 10A reglerima
KK pločca
2 baterije od 2200mAh do 2650mAh u paraleli zbog sigurnosti
video link 800mW sunsky, eagle tree loger i osd sa full senzorima,
filter za napon video linka, koji je napajan sa iste baterije kao i motori i ostatak....
gopro kamera stavljena na šper naljepljen dno "trupa" koji je cijeli obučen u crnu memorijsku spužvu koja ublažava odlično vibracije
gopro sa svojom masom odlično pliva po spužvi i to je dovoljno za micanje svih vibracija na modelu....
dodajem zaboravljeno:
ovaj model ima sve elise iste, zadnji motor je pokretan i miče ga brzi digitalni MKS servo preko Spartan Quark gyra
na KK pločici je yaw totalno onesposobljen, osjetljivost je tek tolko da nije programski mod, znači skoro 0 a svu kompenzaciju repa i držanje obavlja dodatni gyro....
to je vrlo zgodna stvar jer omogučava vrlo brze manevre repom bez ikakvog gubitka potiska i propadanja kaj zna biti dosta iritantno na "normalnim" multirotorima
za sad mi je to najdraža opcija kod FPV-a na multirotoru....
ukupna RTF masa je bila od nekih 1600 do 1700g, neko vrijeme je bila i 1800g jer sam isprobaval stvari....
osim toga model ima drvene krakove od 10x10mm jelove letvice, potrebno je pripaziti na godove drva, da ne pukne krak...
drvo je nužno, jer jako, jako dobro miče vibracije uzrokovane motorima i elisama, tak da jako malo vibracija dolazi do centralnog dijela, a one koje dođu nema šanse da prođu spužvu....
obična spužva nije dobra jer se ponaša ko hladentina, potrebna je memorijska spužva, najjeftiniji oblik takve spužve/pjene je ona crna izolacija za cijevi od grijanja
to je neka vrsta pjene/spužve koja ima memoriju, kad se pritisne, treba joj neko vrijeme da se vrati u početni položaj, tak da se obavi amortizacija a ne federiranje....
uglavnom to je najbolji model koji sam imal na FPV, nema aluminija, kompozita, stakla ili karbona koji bi drvu parirali u upijanju vibracija
nije sramota letet ružan model dok god model obavi posel kak spada, jer rezultat je bitan a ne komentari izrečeni od ljudi koji gledaju snimanje
jedna odlična prednost dobrog upijanja vibracija kod ovog modela je bila sposobnost snimanja gopro u full HD-u bez yello efekta,
u zadnjem videu "Snow FPV" početak
ovaj model je odradil dosta letova i snimaka, nisu svi na netu.... neki od snimaka sa ovim modelom su:
Drift.hr 1. trening 2011. - VarazdinDedal by MCVSnow FPV.