Odg: Da li je netko za dogfight? Reply #30 – October 04, 2011, 08:23:15 pm <U bauhausu, ali ne budem više.Pod rukom je čvrsto, i ne puca kad ga savineš tako kao izoflor, već se prije malo savine, pa pukne Uzeo sam ga jer je cijena bila neka ok , no nakon dugog reda na blagaji skužio sam da je bitno drugačija, ali sam uzeo ga da vidim. No za tu cijenu nisam siguran. mislim da je bilo 100 i nešto kuna paket. A izofloor je 70-80 i mislim da ga ima više.
Odg: Da li je netko za dogfight? Reply #31 – October 04, 2011, 09:15:47 pm Dobar rad nema što vidim lijepo se sve poklapa.....A ožičenje se da i naknadno provesti, kad u startu nemam sve pri ruci...U trup stvarno ne treba ništa ubacivati jer kad se sve pospoji sasvim dovoljno je čvrst...osim naravno u nos ubaciti malo špera za učvršćenje motora.Ja sam za kompletno ljepljenje koristio bison za drvo ili ti drvofix...Pa me baš zato interesira tvoja konačna težina tako da usporedim ....
Odg: Da li je netko za dogfight? Reply #32 – October 05, 2011, 08:28:46 am Ja sam ipak u BF-a trebao staviti nesto sto ce ga ukrutiti na savijanje po srani, ali nisam.Iako je lijepljen PU ljepilom, ima dosta "hoda" u samom trupu. Komad letvice ili nesto slicno bi rijesio to.Ali stavicu na sledecem kojeg cu praviti kad ovog slomim, do tada .... Striker, listen, and you listen close: flying a plane is no different than riding a bicycle, just a lot harder to put baseball cards in the spokes.
Odg: Da li je netko za dogfight? Reply #33 – October 05, 2011, 11:12:52 am Quote from: mtesa on October 05, 2011, 08:28:46 amJa sam ipak u BF-a trebao staviti nesto sto ce ga ukrutiti na savijanje po srani, ali nisam.Iako je lijepljen PU ljepilom, ima dosta "hoda" u samom trupu. Komad letvice ili nesto slicno bi rijesio to.Ali stavicu na sledecem kojeg cu praviti kad ovog slomim, do tada ....Stavi s vanjske strane, obje neki cf, letvice nije bitna debljina. Već da se dobro zaljepi. Ako budu fiksne na mjestu djelovati će kao spreg i nema šanse da se uvija po toj ravnini. Staviš još jednu s donje strane i to je to.
Odg: Da li je netko za dogfight? Reply #34 – October 05, 2011, 11:39:26 am Na ovaj koji sad maltretiram nisam stavio nista, ali na sledeci ide smreka 5x5mm kroz centralni sloj.Nece se vidjeti, odradice posao. Smreka zato sto nemam karbona ni u tragovima. Striker, listen, and you listen close: flying a plane is no different than riding a bicycle, just a lot harder to put baseball cards in the spokes.
Odg: Da li je netko za dogfight? Reply #35 – October 05, 2011, 04:43:38 pm nemam ni ja karbona a shiping skup i preskup ( karbon jeftin) osobno mi se trup čini sasvim dovoljno krut.. ali to budemo vidjeli kroz 7 dana(možda i nije)ali dobro obrađena smreka ili još bolje lipova letvica ili balsa 5mm debljine ne bude nabacila previše težine a dovoljno ukruti...ili napraviti kombinaciju od avio špera .. to odradim sa sljedećim modelom jer sad imam mogućnost uspoređivati težinu sa prethodnim...
Odg: Da li je netko za dogfight? Reply #36 – October 05, 2011, 07:54:29 pm Ja nisam ništa isto stavio. Imam karbona ali eto bio sam lijen napraviti utor. Ali budući da je avion kratak fuse je dosta čvrst, a još s krilima bude super.Do prvog leta..... Mislio sam ga danas dovršiti ali eto.... Tko prvi poleti obavezno komentare.
Odg: Da li je netko za dogfight? Reply #37 – October 05, 2011, 07:57:13 pm Moj je napravljen ružno, spartanski i bez estetske kvalitete, tak da ga za potrebe testiranja mogu zabit vertikalno u zemlju ak treba Eh da, moram onda odmah drugog počet rezat
Odg: Da li je netko za dogfight? Reply #38 – October 05, 2011, 08:01:46 pm pa s tom futabom bude letio sam od sebe.E daj mi reci dobiješ training cord s futabom?Jel se može spojiti moja s tvojom?
Odg: Da li je netko za dogfight? Reply #39 – October 05, 2011, 08:02:55 pm Quote from: Moriaty on October 05, 2011, 08:01:46 pmpa s tom futabom bude letio sam od sebe.E daj mi reci dobiješ training cord s futabom?Jel se može spojiti moja s tvojom?Ma možeš imat ne znam kakvu, sam nebu letio Ne, ne dobiješ, ali mogu se tvoja i moja spojit bez bedare
Odg: Da li je netko za dogfight? Reply #40 – October 13, 2011, 12:54:23 am Quote from: Pongra on October 05, 2011, 04:43:38 pm nemam ni ja karbona a shiping skup i preskup ( karbon jeftin) Tako je to kad se niste na vrijeme uključili za grupnu nabavu karbona s HK-a RC elektronika radi na bijeli dim. Kad bijeli dim izađe, elektronika je za baciti...
Odg: Da li je netko za dogfight? Reply #41 – October 13, 2011, 09:04:55 am Quote from: amater_total on October 13, 2011, 12:54:23 amQuote from: Pongra on October 05, 2011, 04:43:38 pm nemam ni ja karbona a shiping skup i preskup ( karbon jeftin) Tako je to kad se niste na vrijeme uključili za grupnu nabavu karbona s HK-a Da, nažalost Treba organizirati novu grupnu narudžbu, valjda ste potrošili zalihe iz prve?
Odg: Da li je netko za dogfight? Reply #42 – October 15, 2011, 08:43:20 am Zero je napokon izrezan i poljepljen, a sad kreće 100 pitanja, budući da sam totalni početnik a ovo mi je prvi model nemojte se smijat 1. kada izrežem pomične dijelove krila čime i kako ih povezati?2. koji se materijal stavlja za učvrstiti motor i di ga nabaviti?3. u krilo i avion nisam stavio ojačanje, hoće li to šljakati? to je to za sada, sljedećih 97 pitanja kreće uskoro
Odg: Da li je netko za dogfight? Reply #43 – October 15, 2011, 11:36:45 am 1. Možeš ih povezati onom medicinskom trakom (tj. medicinskim selotejpom)2. Materijal za učvrstiti ti je aviošper (svugdje gdje na nacrtu piše ply - to je šper)3. Trebalo bi, ali ne bi bilo loše barem malo ojačati krilo širokom samoljepljivom trakom za pakiranje
Odg: Da li je netko za dogfight? Reply #44 – October 27, 2011, 06:31:43 pm Evo napokon stiglo sve što treba i gotovo spremno samo da se ulovi koji lijep dan pa to potriješčamo