@ dado
Imao sam jedan crash, ali, promjenio sam kompletan glavni rotor (tarot), glavnu osovinu i zupcanike (align), stavio nove drzace gl. rotora sa lezajevima i kompletan rep. U kratko, sve je novo osim glavnog frame-a (karbon). Pokusavao sam i carbon tail boom i aluminij, uvijek ista stvar. Kad se skine rep ili samo skine remen nema apsolutno nikakvih vibracija, cim stavim remen, tj. repni rotor se pocne okretat javljaju se vibracije. Tako sam izvukao zakljucak da je stvar u sklopu repnog rotora, ali, promjenio sam 3 komada, sto plasticnih sto metalnih i uvijek ista stvar. Bez rep. elisa se osjete vibracije, sa rep. elisama se pojacaju.
Primjetio sam jos jednu stvar, kada je tail boom zategnut do kraja vibracije su najjace, kad popustim sarafe i drzim stisnuto sa rukom, vibracije su nesto slabije.
Jedino mi jos drzi vodu taj mikro pomak repne osovine izmedju lezajeva ali ne mogu vjerovat da je to na sva tri repna sklopa. Sugavi HK.
hm... malo sam razmišljao što još sam predvidio i padne mi misao pa evo, ako ti ponestane opcija znam da je ovo kako bi englezi rekli
long shoot ali ako slučajno imaš još jedan regulator viška probaj njega staviti privremeno i isprobaj heli,
zašto? regulator sam po sebi nema zvučnik, beepove koje inače čuješ dolaze od regulatora koji generira oblik oscilacije i šalje ga u zavojnice motora te motor proizvodi beepove(čisto za primjer zvučnik isto ima i magnet i zavojnice),
e sad ono što mislim da je mala šansa ali ipak šansa da se možda nešto uzj...alo na regulatoru i radi desync polova na određenom rpmu i može dovoditi do "destabilizacije" intervala polja na odrđenom rpm i proizvesti vibracije zbog interference polova, kao što sam rekao LONG SHOOT ali ako imaš mogučnost isprobaj.
LP