Odg: HK u HR :D
Reply #71 –
Ja sam također zvao prošle godine, kad sam kupovao stanicu (htio sam nabavit 9x), ma zvao sam lika valjda 20 puta u 2 tjedna, nijednom se nije javio niti mi uzvratio poziv.
Osim toga, maknut je s HK liste dućana koji imaju franšizu.
Nego, dečki, morate bit svjesni da je nemoguće biti približan cijenama na HobbyKingu, no iskreno, da netko recimo ima dućan kod nas, i da je normalan s cijenama, ja bih definitivno kupovao kod njega.
No, shvatio sam da bi recimo 95% modelara u Hrvatskoj radije naručilo iz HK i čekalo 2-3 tjedna nego kupilo kod nas.
Stvari stoje tako da trebaš platit dovoz robe do ovdje, pa porez, na neke stvari i carinu (baterije npr.), a na kraju moraš nešto i zaradit. Min. narudžba s HK u veleprodaji je 2000$, znači moraš si napravit neki lager, još ako imaš dućan, troškovi, prodavač.... Cijena se popne u nebo. Nije uvijek pravilo da trgovci deru (često je, ali ne uvijek), nego jednostavno dok sve to poplaćaš, moraš stvar prodat puno skuplje nego kad si individualac naruči s HK, plati poštarinu i kod nas ne plati porez da bi zaradio bar neku siću.
Nisu se bezveze pozatvarali svi RC shopovi kod nas.
Radi (i to ne znam koliko dobro) jedino Pluramaks trenutno, no kod njih nemreš kupit nijedan ozbiljan model, sve neki stiropor, kineske stanice, mikro heliji, uglavnom igračke za malu decu i tome slično. Jedini pravi shop je bio RCM.