Hehe, ti si to lijepo detaljno opisao, ja se jedva sjećam
Mene je tata ufurao u modelarstvo, imao sam nekih 12-13 godina, ne mogu se sjetiti točno koliko. Radilo se o robbe Charteru, kit kupljen kod Miljenka u RCM-u i motoru MDS (rusko govno koje nikad nije radilo kako treba, ali je potrošilo litre i litre metanola
)
Stanica je bila Futaba F-14.
Prvi letovi nisu bili previše uspješni, no svaki put je model uspješno pokrpan (šteta nikad nije bila prevelika) i već za par dana je opet bio u zraku!
Tata je uvijek polijetao s poda jer mu nije tko imao baciti, a meni je bacao model iz ruke. Uvijek sam nabio gas "do poda", ionako motor nije bio nešto jak (4.07 ccm, što je za Chartera onak taman, koji je ako se ne varam istog raspona kao i Taxi)
Charter je i dan danas čitav, samo mu treba malo ljubavi da se dovede u ljepše kozmetičko stanje, no letjeti će on na proljeće, možda i prije.
Sjećam se da nas je prednji kotač pri slijetanju u travu malo zezao, tako da smo ga maknuli i trap okrenuli prema naprijed. Nakon toga su slijetanja bila puno ljepša.
Danas robbe radi Chartera s aileronima, no naš ih nema, već ima dosta veliku dihedralu i samo gas/elevator/rudder.
Kao što rekoh, prvog leta se baš i ne sjećam, samo znam da su koljena klecala k'o luda