Odg: Weatronic na 2.4GHz
Reply #4 –
Ha ne zagovaram ja nijednu firmu. Sve je stvar potrebe a i mogućnosti. Ak ti treba za veliki model, moraš imat prijemnik sa power busom (32A!!), redundancijom napajanja i sl. Tako se izbor prilično smanjuje. Oni su i prije pazili na redundanciju, imali su diversity i na 35/40/72MHz. Meni ta oprema izgleda pouzdano, bezkompromisno i barem poluprofesionalno. Ovi veći prijemnici su potpuno programabilni, raspodjela kanala, logiranje PPM signala, propuštenih paketa, napona, struja itd itd. Garantirani domet na zemlji 3000 m, rezolucija 4096 koraka, do 26 servoa, SD kartica, AFHSS na 80 frekvencija. Na web stranicama se može naći do u detalja što sve može. Mislim da znaju što rade. O komponentana koje se ugrađuju u njih ne znam ništa. Ali piše da je kontrola 100% tj da se SVAKI komad elektronike kontrolira. Nemam namjeru koristiti weatronic, jer je za moju primjenu preskup i prevelik, ali ne da se usporediti po mogućnostima sa bilo čime za što sam ja čuo.
Kritizirati opremu samo zato što je made in Germany a ne USA? Napisati koje su zamjerke.
BTW autopiloti za UAV-e, koji su vrlo slični po količini integrirane elektronike (GPS, kontroler, memorija, logiranje, žiroskopi, power bus, razne redundancije) se već godinama proitvode u USA i Canadi.
Ono što fali je servo management, u smislu redundancije, ak ima više servoa na jednoj upravljačkoj površini, pa jedan od njih krepa i počne pravit probleme, prijemnik bi to trebao prepoznati i isključiti napajanje dotičnog servoa. To imaju neki autopiloti za UAV-e.
Pozdrav
Outrage Fusion 50
Futaba T14SG