Skip to main content

Topic: DJI WK-M (Read 16352 times) previous topic - next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Odg: DJI WK-M

Reply #45
kako misliš puno manju potrošnju?  u Amperima? jasno.
ali i manje Ah možeš spremiti na model da bi masa ostala ista  :-\

12Ah na 3S  =  6Ah na 6S

dakle duplo manji kapacitet, pa ako je potrebna struja u hoveru duplo manja... dođeš opet na isto.  :o
a KV na motorima bi trebao biti duplo niži, da bi ostali isti propovi i potisak u igri. ako ideš na manji promjer, mijenja se dosta toga u cijeloj priči.
to bu novi model po performansama. nadam se da bu letio bolje. jer je velik izdatak uzeti 6 novih motora a možda i reglera samo za test.

koliko znam, to na helićima koriste 12S da bi mogli izvuć kilovat-dva snage bez drastičnih stuja na jednom regleru/motoru.
a na multijima ima više motora, pa nijedan zasebno ne cucla neke ogromne struje...  manji modeli vuku oko 4A po motoru
a veći nek cuclaju i 40 uvrh glave, što opet nije strašno...

Reply #46
P=U×I jel tak?
Znači za istu snagu na recimo duploj voltaži treba duplo manje struje, motor se manje grije, regler se manje grije i duplo brže napuniš baterije. I možeš koristit baterije s puno manjim C ratingom i slabiji ESC. Osim toga, treba ti i manji kapacitet batke za isto vrijeme leta.
Npr. konkretno na 450 klasi helija sa 6S batkom 1300mAh 20C, pri istom headspeedu i stilu leta dobiješ i par desetaka sekundi više flight time-a nego na 3S 2200 mAh 40C. A baterija ti se duplo brže napuni  :)

Reply #47
A baterija ti se duplo brže napuni

kako misliš, duplo brže se napuni?  ako imaš punjač s fiksnim A, onda da.
ali to su oni blesavi punjači s 0.5A limitom. di samo uštekaš balans port, nema podešavanja...

ali ako puniš batke na normalnom punjaču...po pravilu 1C, 2C, 5C, 10C... koje god brojke se držiš. recimo 2C.
Jednako će trajati punjenje 1000mAh batke kao i 6000mAh.  :-\  (a veći broj ćelija čak može i produžiti fazu preciznog balansiranja na kraju)

smanjenjem Ah batke, dosta počinje ovisiti o 'discharge C', jer kada imaš ogromnu batku,  i 20-30C je ok  :)

Reply #48
Darko @
motori su 910 kv NMT  (3 s ) ali to ide dole i idemo na 6s
letjelica je po horizontu toliko mirna da nije potreban roll jer radi više pomutnje nego kaj koristi u 360 varijanti ( da ne spominjem bilo kakvu stabilizaciju ,a promjenili smo ih i iskipali hrpu love ...i sad stoje na polici i skupljaju prašinu)
Nismo još stigli nekaj snimiti sa 5d (jebiga ipak je 12 mjesec pa baš nemamo puno iskoristivih dana ,ali uskoro :)

U pravu si donekle za kompenzaciju roll ose ! Ali sa druge strane kada ima vjetra kopter je uvijek nagnut dosta na stranu da bi odrzao hover i onda je i horizont kriv !
Što se tiče letenja ja nikada više nisam letio nego sada u novembru i decembru, vrijeme se ubilo za letenje i testiranje ( presao sam na hexu pa sada upucavam nove parametre ). Takođe sam se dosta igrao sa gps PH AH !
Istina malo je sunca i nije baš za neko snimanje ali za uštimavanje sistema perfektno ! 
Kao što Majki reče sviđa mi se to što tu nema lemljenja i što se sve samo ušteka !
Pozdrav i sretno !

Reply #49
Hvala Darko :)
Tomislav ,ma nisam se dobro izrazio...naravno da pri 6s varijanti bi bilo manje Ah

Reply #50
da zaboravih...Tomislav,tvoja konstatacija oko potrošnje struje po motoru stoji ali koliko god to bilo po motoru treba pomnožiti sa 6 tako da recimo 3s baterija nakon leta sa 5,5 kg teškom letjelicom i po ovom vremenu je fejst topla a kamoli po ljeti...to je glavni razlog za večim naponom .

Reply #51
A baterija ti se duplo brže napuni

kako misliš, duplo brže se napuni?  ako imaš punjač s fiksnim A, onda da.
ali to su oni blesavi punjači s 0.5A limitom. di samo uštekaš balans port, nema podešavanja...

ali ako puniš batke na normalnom punjaču...po pravilu 1C, 2C, 5C, 10C... koje god brojke se držiš. recimo 2C.
Jednako će trajati punjenje 1000mAh batke kao i 6000mAh.  :-\  (a veći broj ćelija čak može i produžiti fazu preciznog balansiranja na kraju)

smanjenjem Ah batke, dosta počinje ovisiti o 'discharge C', jer kada imaš ogromnu batku,  i 20-30C je ok  :)

:D da ne znam otkud sam iščupao to  :D

Reply #53
super,
ali kako ste ju podesili bez tereta(bilo cigle ili fotića) i poslali u Šibenik?
parametri se mijenjaju, jer treba jača reakcija motora za isti otklon, pošto je masa veća.
ili to nije snimljeno  :(

Reply #54
Pa mora i vlasnik malo da se nauci igrati sa parametrima !
Trebace mu to svakako !

Reply #55
danas sam podigao hexu sa 5d (ravno 5350g) sa potpuno istim gainovima kao i kod ove na filmiču...
rezultat je bio ljeno tromo ,ljigavo đubre u zraku :)
nije bilo ništa posebno vjetrovito,a letjelica je samo " plutala u zraku"
naravno to treba još testirati ali za sada ne vidim neke probleme oko kompenzacije sa teretom !
Ako pričamo o vjetrovitom vremenu ,budimo realni tko po vjetrovitom vremenu  snima ? a u slučaju da se mora odraditi posao po vjetru ,klijent je upoznat sa rezultatima !!!tako da se ne zamaram zbog toga...
Nama je i joker sa masom od 13 kg u zraku po vjetru je nemiran ...

Reply #56
Robi jel Joker flybarred ili FBL i koju stabilizaciju koristiš?

Reply #57
klasični flajbar,a imamo xp3 dji

Reply #58
Baš bih volio vidjet tu mrcinu jednom uživo  :)