Gle, svako ima pravo na svoje mišljenje o HXT900 ma kakvo ono bilo. U 100 % slućajeva znanje je posljedica iskustva, ( ionako se rodiš samo sa znanjem sisanja
) a moje iskustvo sa HXT900 je ovakvo: vrlo grubi , skokovi t i nelinearni raster kretanja, overshot vidljiv čak i 'golim okom', pretjerana svojstva snage (čak i na 5,5 V), elektronika koja lako crkne ( 4 komada u par godina korištenja), osjetljiv na bliska elektromagnetska polja, a u njegovj klasi od 2,5 do oko 3 $ imaš puno boljih servača čak i sa BB i to na HK gdje se i kupuju . K tome, cijele ove sezone (7 takmićenja, sve skupa 24 takmičara 8 startova po tekmi) imali smo samo jedan slućaj zatajivanja servača - pogodio si, bio je to HXT900 kolegi Nenadu !
Mislim da mnogi hvale ovaj servo po inerciji - nisu probali bolje pa nisu osjetili razlike.
Već za 5-6 baksi može se dobiti jeftiji njegov ekvivalent u digitalnoj izvedbi ili u izvedbi sa metalnom getribon, ako želiš i jedno i drugo, onda je donja cijena nešto ispod 10 $.
Ja zaista ne mogu shvatiti kako modelari mogu imati model vrijedan nekoliko stotina kuna, uložiti u njega i lijepi broj sati i onda još uvaliti unutra HXT900 tvrdeći da svi koriste taj servo i da je OK. Ima jedna poslovica o tome, ali je malo prosta..
Želim ti puno uspjeha u kompletiraju jedrilice i puno uživancije u letenju iste !
Damir
EDIT: evo primjer servača koje rado koristim umjesto HXT900:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=10344-svaki nabavljeni testiram, tko želi vidjeti kako, neka potraži 'diogen151' na jubito