Ako budem u njegovim godinama uopče letio s nečime, biti ču sretan, a kamoli da idem na izradu fanskog modela! Respekt svakome tko u tim godinama vidi model i može letjeti rc, znam da ima takvih ljudi, ali na žalost vrlo malo, il ne vide il su reflexi otišli!
Zanimljiva konstatacija; no mogu ti potvrditi da znam izvjestan broj modelara RC letaća u 'lijepim godinama' koji sasvim dobro lete i to vrlo dobre modele.
Najveći problem im je rad sa ovim modernim RC-uređajima: novije generacije elektronike omogućavaju nebrojene kombinacije ,mix-eve, expo, DR, CS, CPPM , điđe-miđe .... a da ne spominjem telemetriju, što kod smislenog korištenja ipak poboljšava učinak leta RC modela.
Sa druge strane imaš vrlo mlade RC letaće iz 'IT generacije' koji blago rećeno nemaju pojma o letenju i funkcioniranju modela zrakoplova, ali zato im nije problem funkcioniranje ove elektronike.
Onako odokativno 2/3 aktivnih frikova 'otaljava' RC letenje kako-tako, a među preostalima nalaze se i totalni 'tulipani' kao i jedna mala grupa letaća svjetske klase. To je sve skupa čak i dobro, jer smo malen narod i malena zajednica, pa ipak se medju nama nađe ljudi za koje se pitaš: kako im je to uspjelo izvesti !
Među ovim 'tulipanima', osim naravno normalnih ljudi kojima jednostavno RC ne leži , nađe se i ego-t(r)ipova koji su jedino dobri za izbjegavanje; ne možeš im ništa reči ni u dobroj namjeri, jednostavno njima prije odgovara 'Pliva-zdravlje.hr' ...
E, da netko ne pomisli: sebe ne ubrajam u vrhunske letaće, uostalom piše mi u avataru da sam jubito-pilot i lajbek....
Wish you thermals ,
Damir