Da malo nastavimo brusiti:
dakle nabrijali ste nekoliko browsera, pa postavljam pitanje:
1. zašto metati još hrpu nula i jedinica u računalo da zamjeniš program koji radi?
2. po čemu je IE toliko lošiji od drugih da treba bježati?
3. Što dobivam s npr firefoxom ili operom a da nemam u IE, tj koliko će me to unaprijediti?
Neko iz tvojeg pitanja naslucujem da mislis da "brijemo" bez veze i da se zapravo sa raspravom o browserima "preseravamo". No dobro, svak ima pravo na vlastiti izbor. Kada bi IE bio savrsen sigurno ne bi bilo potrebe za alternativama.
OK, ako zaista mislis ozbiljno onda moji odgovori:
Da IE, zaista radi, ali kako? Majkrosoft, kurcevit, kakav vec je, jer mu moze biti, je uveo svoje neke standarde u prikaz stranica, koje nisu po W3C standardu.
Drugo IE je sigurnosno puno ranjiviji (istina da su i napadi na njega zbog njegove rasprostranjenosti puno cesci) nego drugi browseri.
Ne radi se o tome da je IE (pogotobo ne v.8 toliko lošiji, nego su drugi bolji.
FF, je sigurnji, postoje stotine dodataka koji ga cine jos boljim. Besplatan je, Radi na Windowsima, kao i na Linuxu te Mac-u. Sto nije bez veze ako paralelno koristis jos neki OS. U ostalom pogledaj malo na
http://www.mozilla.com/hr/. S Operom je slicna stvar.
Koliko ce te to unaprijediti? Pa, ako si "common" user, vjerojatno ne puno, ali ako si napredniji onda da. Ali zasto ne isprobati alternativu (ja to obozavam). Besplatno je. A ako si mazohista, vidi kako nasa stranica izgleda u browseru Lynx
"It seems that perfection is reached not when there is nothing left to add, but when there is nothing left to take away" (Antoine de Saint Exupéry)