Cistunci kazu 3S lipo i regulator za HV da imas maksimalni napon cijelo vrijeme.
Oni koji su probali kazu da ne kuze razliku izmedju HV i normalnih servaca, visih i nizih napona baterije tak da je to sve stvar imanja ili nemanja novaca.
I kak radi S-Bus?
Samo spojis i radi ili treba nesto podesavati?
Ja idem na 2S LiPo, regulirano na 6V (ili malo više) samo na servače za cikliku, repni, servo gasa, prijemnik i CGY750 će dobivat konstantnih 5.3V
http://www.perfectregulators.com/index.php?route=product/product&product_id=50Na 2S idem zato kaj ekipa s Perfect Regulatorsa kaže:
for nominal performance, use a 7.4v input voltage
A i Outrage NRG 3600 2S taman stane na battery tray, CG je dobar i 3600 bi trebalo biti dosta za dosta letova prije punjenja
Inače Outrage Torq servači se daju nabavit za dosta manje od ovih Futaba, tak da nije stvar imanja/nemanja novaca, nego jednostavnosti štekanja 2S LiPo direkt u 750 ili prijemnik
Kaj se tiče S-Busa, u prijemnik je uštekam samo S-Bus preko kojeg prijemnik ustvari i dobiva napon i ništa drugo. Nisam morao mijenjat nijedan kanal na 8FG ili CGY750, sve radi out-of-the box. Mislim da 750 nije najbolje rješenje za nekoga tko ne "vozi" Futabu, ali ovak mi se čini savršena kombinacija
2 Luxo: Odabral sam BLS251 jer je duplo skuplji i teži 3.5g
Ma zato kaj je narrow band (760 mikrosekundi na 560 hertza) i servo je neusporedivo bolji od DS650, *ebeš to kaj na papiru piše.
Ali Align DS610 + DS650 mi je bila ustvari opcija, ali čitao sam previše negativnih stvari o njima, pogotovo na nitro helijima, nekad odu jako brzo valjda zbog vibracija
Npr.
Futaba BLS tail servo all the way. This year alone I burnt up 2 Align DS650’s and by buddy lost 2 as well that’s 4 within less than 12MO not good odds. My Futaba 251BLS tail servos ROCK with tons of life left also the Outrage HV tail servo is good too.
(ima još dosta toga, nije ovo jedini post)
A iz ovog razloga sam uzeo spori servo za gas
Every article and posting I have read about governors and the GY701 says to stay away from super fast servos. They say that the governor reacts so fast that if you combine it with a super fast servo you can end up with all kinds of problems.
750 ima governor identičan 701 i senzore za 701 (normalno 701 ima samo jedan za rudder, dok 750 ima 3)
Mislim da bi ja uzeo 251 za rep. HV servaci su jos uvijek preskupi.
Najjeftiniji izadje Outrage, 130-150$ komad, jos ak uzmes kombo moze se proci i sa manje puno.
Mislim da nema bas neke razlike.
A i da ima sve u Futabi...
Ma ne mogu se ti jeftini Savoxi uspoređivat s BLS Futabom... Nisu loši, ali za 600ku ja mislim da je ipak bolje stavit bolji servo od tog Savoxa/Aligna... Ušteda je 80$ kratkoročno, ali dugoročno može ispast puno skuplje ak skršiš heli kad ostaneš bez repa i još na kraju kupiš Futabu