Mislil sam da ste skužili zajebanciju
Ma kaj vam je ljudi, pa heli je savršenstvo, da imam love uzel bi i 90ku s Yamadom 120
Mislim da bih tu Yamadu kaj je gore mogao zapalit rukom, sam joj pokažeš starter i mrcina radi.
Problema nemam, Futaba radi iznad očekivanog (mali problemi u startu, wobblala je ko mutava, ja mislio da je to zbog vibracija, ali nije nego su mijenjali neke stvari s novim firmwareom koji je pogodan za ne-Futaba servače)
Ustvari onim postom sam htio reći koliko sam zadovoljan.
Jedina stvar je skupo gorivo, ali polako ću se opskrbljivat tak da ni to neće bit problem.
Svakome tko razmišlja o nitro heliju, ako ga ne muči cijena goriva - toplo preporučam, ništa puno više zajebancije nego s elektro. To malo kaj zamasti se pobriše krpom kad dođeš doma s livade u ravno 15 sekundi ili ak si picajzla u 1 minuti, ne moraš podmazivat ništa jer se sve lijepo podmaže. Nemreš ko elektro samo gas nakon što sklopiš heli, 2-3 rezervoara laganog leta bez governera s bogatom smjesom, nakon toga uključiš governor, malo se poigraš iglama i po plinu. Siguran sam da s dobrim motorom kao što je O.S. ili još bolje Yamada niti jedan početnik ne bi imao nikakvih problema. Samo treba znat kaj radiš.
I ustvari izbjegneš pizdariju s punjenjem i spremanjem baterija, imaš jednu bateriju za prijemnik koju napuniš i to je to. Ja s ovom mogu odletit 5-6 letova cca i još ostane 30ak% kapaciteta.
Dobitna kombinacija bi bila jedan nitro i jedan elektro s 2 baterije. Kad odletiš par rezervoara napune ti se batke i možeš cijeli dan bit na livadi a da nisi kupio hrpu baterija i nisi potrošio hrpu nitra.
Naravno da Velo ostaje kod mene, a sljedeća stvar je Fusion na 12s