stigla mikrovalka od 1500mW
http://www.readymaderc.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=11_30_38&products_id=917išla na dijetu(oklop) pa sada ima samo 35g.
[attach=7][attach=1] [attach=6]
no čemu FPV model od preko 2m
ako su mi RC prijemnik i FPV TX na 20cm jedan od drugoga...
ajmo to x10
taman su masom na koji gram razlike, pa ide svaki na jedan vinglet
ajd još dofurati 4 kabela do VTX-a(-,+,Video,Zvuk)...
no kako provesti 12-13 kanala s prijemnika preko punog krila što bezbolnije(bez urezivanja kanala) i jeftinije?
ima on PPM SUM koji radi na multirotorima fino, preko 1 kabela svi kanali digitalno...
no tu imam obična serva koja traže old school PWM signal i napajanje, svaki svoje.
i OSD nema ppm već dva ulaza, dva izlaza za autopilota i rssi od prijemnika, sve klasični kabeli...
može se kupiti ppm sum dekoder, pa da onda on tu jednu žicu dekodira unutar modela na više izlaza.... no nemam to, škrt sam
pa ajmo ovak, možda brijem krivo, ali morao sam probati.
po 2 žice vode +, po 2 -, za redundanciju, iako prijemnik ne cucla puno mA, a za svaki signal dalje po 1...
tako se i multiji većinom spajaju, da se uklone nepotrebni kablovi(+evi i -nusi)
[attach=2] [attach=4]
a serva hmm?
serva su na drugom kraju tog tankog kabela i tamo su spojeni svi + i svi - u svoje paralele, a tamo se ušteka i BEC od reglera,
i onda struja u biti ne ide kroz tanke žice do prijemnika i nazad, već direktno iz BEC-a.
[attach=3]
na stolu sve složeno u model radi,
sutra, prekosutra test na livadi, nadam se pozitivnom ishodu
kada se prisloni uz krilo, taj 12 žilni kabel je dosta tanji i od samo jednog servo kabela,
[attach=5]
kamoli njih 5 koliko bi mi trebalo da sam s njima to kemijao,
a 12 bez kemije (da svaki prenosi -,+,S) da ne spominjem.
p.s. imam i dulju antenu pa je RC prijemnik mogao u trupu ostat,
ali po speckama proizvođača, signal opada 1dB po metru kabela... e nedam taj 1dB
a i GoPro šprica po 433MHz navelik, pa bolje udaljiti fizički sve od nje...
how protect your fpv longrange system from 433 mhz interference generated by the gopro