Ne samo Robijev tata, već je i sam Robi kao klinac započeo sa slobodnoletećim modelom, Lahor (nekakva "kopija" Cirrusa il kak se već piše) u klasi A1, stiro-abahi kombinacija materijala i japan-papir premazan lakom
Inače, sreo sam i ja nekoliko njih koji su mi davali svakakve savjete i govorili da ne kupujem taj i taj model (ne pričam o helićima, tu sam još zelen) jer "sve to lijepo izgleda kad gledaš na internetu kak leti, al treba to i znat letit", a ja bih te iste mogao ponešto naučiti o micanju palica
Nisam htio ulaziti u rasprave jer su ipak stariji od mene i uvjereni kak su super letači, al ajde
Inače, DEFINITIVNO se slažem s tvojom preporukom, slobodnoleteći (naučiš ponešto o gradnji (iskreno, ja ove izofloor fore ne bih nazvao nekom samogradnjom, prava stvar je kad ti napraviš nešto od balza-šper kombinacije, bio to gotov kit ili potpuna samogradnja), naučiš ponešto o balansiranju modela, aerodinamici,...), itd.
Ja sam imao sreće kaj imam taj neki talent pa sam kao klinac bez simulatora vrlo brzo i uspješno poletio s jednim nitro trenerom koji iza sebe ima hrpu sati leta, ali sam svjestan da je teško početi, dobiti osjećaj za orijentaciju itd., simulatori su fenomenalna stvar! I ne samo za početnike, već za ozbiljne letače, pa i profesionalce.
Ali opet, shvaćam kak je to danas, ljudi odu u Pluramaks jer im je teško pričekati da model stigne iz Kine, a kamoli da ga sami idu gradit. I onda kupe drek od stiropora i lete. I opet im je gušt
Više nema klubova (bar ne onih old-school), nema modelarstva po osnovnim školama, nitko ne gradi kitove, sve ide nekak na brzinu. I to je u jednu ruku OK, ak ti je gušt, zašto ne