Odg: svi moji avioni (C130,ekstra 330,bandit,F15...
Reply #46 –
e ovak, ovo je xps 4 cm debeli, to je inače tvrdi građevinski stiropor, stirodur neznam točan naziv, jedina oznaka na paketu koju sam našao je XPS, najčešće ga ima plavog i rozog, a ovo je neki uvozni pa je ove boje.
ima i među njima dodatne razlike u čvrstoći koje pomaže u obradi, to pitaš tam di kupuješ, ima i na paketu ta oznaka.
znači veća gustoća = sitniji materijal = lakša fina obrada
I onda mi je gospon Kano izrezao profil krila sa cekaš žicom da imam točan profil (bokocrt) , ja sam izrezao oblik (tlocrt) , lagano brušenje brusnim papirom 120 i onda fino brušenje vodobrusnim 240. S tim da prilikom brušenja sa 120 nesmiješ stiskat i pokušavat u par poteza dobit kuteve, obline i sl., i ako ti se lome komadići van pokušaj smjer bušenje promjeniti za 90". To ima dosta veze ako hoćeš da fino izgleda. Na kraju će doći lak na VODENOJ bazi, i ako je ikako moguće spricanjem u dva lagana sloja, s tim da se prvi malo pobrusi nakon sušenja sa 320 il 400.
Dodatne perverzije tipa ovog urezivanja da izgleda kao napeto platno probaj na nekom komadu s tim da malo režeš a više brusiš radi točnosti, sigurno možeš napraviti da izgleda orginalno.