x copter pomoć! January 08, 2012, 08:43:28 pm Molim pomoć!Sastavio sam x copter sa kk blue board controllerom, sve uštimao i quad leti mirno na mjestu, dobro reagira na sve pokrete osim ljevo i desno. Desno ide tromo a lijevo ga iskrene toliko da se više ne može ispraviti pa pada.Kada na mjestu isprobavam čini mi se da u ljevo desni motori rade duplo brže nego u desno lijevi. Probao sam kompenzirati na stanici ali bez uspjeha. Napominjem da sam centrirao palice na samom početku.
Odg: x copter pomoć! Reply #1 – January 08, 2012, 10:40:44 pm ovo mi smrdi na reversani gyro na rollu, kad ga drzis u ruci jel kompenzira roll os? ako ga nagnes u ljevo moraju ljevi motori pojacati vrtnju a desni smanjiti...provjeri jos jednom da nisu pomjesani motori na kontroleru ili smjer vrtnje samih motora
Odg: x copter pomoć! Reply #2 – January 09, 2012, 11:59:46 pm Sve provjereno, u ruci radi kako treba. Problem je samo kad se pomiče palica. Pokušat ću premjestit motore i esc-ove.
Odg: x copter pomoć! Reply #4 – January 15, 2012, 10:45:15 pm Imam rc timer esc 30a. Nakon premještanja jedan mi je bio sumnjiv pa sam ga zamijenio. Sad se čini o.k. Muči me sad drugi problem kad leti previše je nervozan, u svaku stranu ide prebrzo pa ga je teško kontrolirati.Jedino je miran na početku kad ide gore na mjestu. Palice sam stavio na 50%, giro sam isto štimao, pa se mislim da mi se tako čini zbog toga što prvi put upravljam sa letjelicom uopće ( apsolutni početnik).
Odg: x copter pomoć! Reply #5 – January 16, 2012, 02:56:15 pm Ja imam ESC: TURNIGY PLUSH 25A.U njegovim uputstvima piše da se mora programirati raspon gasa,jer nisu sve stanice iste.Mislio sam možda je to kod tebe problem.
Odg: x copter pomoć! Reply #6 – January 22, 2012, 08:27:20 am jel imaš USB programator za tu pločicu....? ako nemaš, moraš nabavit i pogledat kakvi su parametri sa senzorima. Intagram: www.instagram.com/stipe.surlinFacebook: www.facebook.com/surlinstipeYoutube: www.youtube.com/c/StipeSurlin
Odg: x copter pomoć! Reply #7 – January 22, 2012, 11:51:14 am Nemam programator. Nisam pojma imao da bi mi mogao trebati.
Odg: x copter pomoć! Reply #8 – January 22, 2012, 12:23:59 pm Možda ga možeš i bez programatora programirat.Ja imam više različiti pa ih mogu isprogramirati samo sa predajnikom.Pokušaj nači uputstva na Netu.Napiši mi točno koji je to model i prizvođač.Pardon, ja govorim o ESC-u pozdrav
Odg: x copter pomoć! Reply #9 – January 22, 2012, 07:02:11 pm ne ja ne govorim o ESC vec o kontroleru Intagram: www.instagram.com/stipe.surlinFacebook: www.facebook.com/surlinstipeYoutube: www.youtube.com/c/StipeSurlin
Odg: x copter pomoć! Reply #10 – January 22, 2012, 09:06:28 pm Quote from: dinocat5 on January 22, 2012, 11:51:14 amNemam programator. Nisam pojma imao da bi mi mogao trebati.trebat ce ti, za kk ti treba... Intagram: www.instagram.com/stipe.surlinFacebook: www.facebook.com/surlinstipeYoutube: www.youtube.com/c/StipeSurlin
Odg: x copter pomoć! Reply #11 – January 22, 2012, 09:31:46 pm a jeli baš za blueboard KK koji je napisao u prvom postu da ima? Quote from: dinoca5Sastavio sam x copter sa kk blue board controllerom...Quote from: Stipe on January 22, 2012, 08:27:20 ammoraš nabaviti programator i pogledat kakvi su parametri sa senzorima.Quote from: Stipe on January 22, 2012, 09:06:28 pmtrebat ce ti, za kk ti treba...pa ja mu mogu odmah uštediti onda te pare i reći da ne kupuje, nije to multi wii Stipe, nema taj plavi KK takav interface
Odg: x copter pomoć! Reply #12 – January 22, 2012, 10:34:19 pm aha znaci blue board je drugacije... hmm Intagram: www.instagram.com/stipe.surlinFacebook: www.facebook.com/surlinstipeYoutube: www.youtube.com/c/StipeSurlin