Nazalost u posljednje vrijeme tesko primim u ruke fotic ili mob da bi napravio koju fotku, međutim aktivnosti je bilo dosta i model je pripremljen za prvi let (sad ce biti najveci izazov iznijeti neostecen model iz stana na 3. katu i ugurati ga nekako u osobno vozilo).
-novi kontroler je stigao (hvala Lindi, glavno da radi BP a vrijeme cekanja cu pokusati zanemariti)
-ugradjena i polemljena je sva elektronika
-zbog duljine zica do pogonskih baterija, bilo je potrebno regler malkoc modifirati odnosno odmah iza njega dodati 2 elektrolitska kondenzatora low ESR vrijednosti 2x820µF 63V
-prvi pokus ispitivanja tezista je pokazao da je isto jos uvijek previse straga za dobrih 6mm, i to unatoc tome da su pogonske celije motirane maksimalno sprijeda tik do rebra ispred napadne krila. Imao sam dvije opcije olovo u nosu ili rezi unutrasnju konstrukciju modela. Naravno izabrao sam dulji i puno tezi put pa je slijedilo mrsko izrezivanje potkonstrukcije odnosno rebara, izrada konzolnog produzetka kutije za pogonske baterije, laminiranje spojeva i sada je napokon sve na svom mjestu i to bez dodavanja grama olova
-izveden je test funkcionalnosti (ovoga sam se najvise pribojavao, jesam li ja kao građevinar po struci uspio svu tu hobotnicu od elektronike pospajati bez pojave bijelog dima...
)
-jedino sto jos moram veceras programski rijesiti start motora, jer je tvornicki podeseno na postepeni "heli" mod, pa trenutno izgleda kao startanje turbopropa...
...a mozda mi uspije napraviti i koju aktualnu fotku vezanu uz ovaj sazetak, zasad par starijih sa FB-a:
[attachimg=1]
unutrasnjost dok su jos bile batke do rebra ali je teziste bilo nazalost previse straga[attachimg=2]
manevriranje ovolikim modelom po stanu nije jednostavno [attachimg=3]
teziste mora naprijed