ovo očito nema kraja
ovdje je statistika obrnuta.. kak sad to tumačit? da smo svi ostali kućanice? gle.. ja čekam neki biznis za koji mi je vezana i europa i državna duda.. pa opet ne lobiram za eu.
a sad.. da ne bi odmah na državnu dudu.. dobro znaš da moja bivša firma, a i tvoja sadašnja na veliko ovisi o državnoj dudi... da se instaliravaju sustavi po državnim upravama koji se ne koriste, a rade se redovito upgradei svaku godinu itd itd...
Ulazak je neizbježan, jedino ove statistike koje pokazuju 60% za, govore da:
- imamo 60% biračkog tjela iz zagreba
- imamo 60% biračkog tjela koji su menađeri
- imamo 60% biračkog tjela koji imaju plaću preko 6K
- imamo 60% biračkog tjela državna duda(aka službenici)
- imamo 60% biračkog tjela iz istre
kraj je referendum koji je sutra, a ova anketa se zatvara veceras.
moja firma polako postaje ovisna o zemljama unije jer je u drzavi sve stalo pa tako i projekti na kojima smo radili. trziste se polako prebacuje na zapad. telekomi i banke su nam prestale davati posla jos 2010. godine.
iz ankete se moze iscitati da je 60% ljudi za uniju i od toga:
vecina od ukupnog broja visoko skolovanih
vecina ljudi koja ima place iznad 6000 kuna
vecina ukupnog broja menadzera
vecina ukupnog broja sluzbenika
vecina ukupnog broja stanovnika zagreba
vecina ukupnog broja stanovnika istre i primorja.
cudi me da nije jasno sto se prikazuje na slikama. jest da je vecina vec 50% plus jedan glas, ali sumnjam da je bas tako iako svasta je moguce...
no kako god bilo to nije bila poanta mog posta.
malo o nasim mogucnostima:
buducnost hr vidim u malim poljoprivrednim strojevima, prikljucima za obradu zemlje, poljoprivreda s naglaskom na povrtlarstvo i vocarstvo i eko uzgoj, tekstilnu industriju i industriju obuce treba specijalizirati da rade za vojne svrhe i specijaliziranu obucu i odjecu za rad posto platnene kosulje kinezi proizvode za 5 kuna, a mi za 200 i tu nemamo sto traziti....
koncar uredjaje za obnovljive izvore energije, djakovic modernizacija teskog naoruzanja, brodogradilista naravno za brodove, ali i za vjetroelektrane i velike gradjevinske strukture, turizam treba unaprijediti na svim poljima i tu je jos jedna velika sansa za zaostale dijelove hrvatske. npr. na baniji lovni turizam (sume su pune divljaci) sa povijesnim turizmom, utvrda i grad zrinski, viteske igre, sjecanje na sigetsku bitku, kupalisni turizam na predivnoj uni i selski turizam s mogucnoscu rada i odmora na seoskim gospodarstvima - branje sljiva, kukuruza, upoznavanje s tehnologijom pecenja rakije, starinski nacini obrade zemlje, voznja kolima, airsoft i modelarski poligoni... odmah je tu sansa za povratak stanovnistva i obnovu infrastrukture sto donosi nova radna mjesta - autocesta od siska prema dvoru na uni... otoci imaju isto ogromne potencijale, karlovacka zupanija jos vece, moslavina , zagorje i posavina isto.
sve to moze ako imamo trziste, a odbijanjem europe cemo to moci nuditi onima koji imaju manje od nas i to im niti ne treba. na pamet mi padaju africke zemlje. bosna i srbija zele u ueropu pa ce kupovati od europe, a ne od nas odmetnutih...
to ovako na brzinu, sjetit cu se jos...