vazno je na kraju balade dok motor radi otpojiti dovod goriva i da motor krepa sam. to se radi zato da svo gorivo izadje iz motora posto je metanol alkohol, a alkohol na sebe navlaci vodu. voda u lezajevima prouzroci hrdju, hrdja onda osteti kosuljicu i klip i smanjuje trajnost svjecicama. zahrdjali lezaj se hoce i razletjeti i unistiti komplet motor. meni se bas to dogodilo na irvine .46 motoru prije dvije godine, a da ironija bude veca taj motor mi je tjedan prije otkinuo komad mesa sa prsta i polomio nokat na 3 dijela. to mu je bila zasluzena kazna
ja jos nakon svega otvorim skroz fergazer i sa cjevcicom koju gurnem koliko ide uspricam wd-40 te okrenem prop par puta. ako ce duze stajati onda skinem i svjecicu pa spricnem i kroz tu rupu malo. kazu da je dobro staviti tako pripremljen motor u vrecicu i dobro zatvoriti iako ja to ne radim. u zadnje vrijeme sam tu rutinu zapostavio pa cu uz najavljeno ciscenje motora svakom pregledati lezajeve i eventualno naruciti ako koji ne valja.
stranica za naruciti lezajeve po par kuna:
http://rcbearings.com/ ne znam kakvi su lezajevi, po stranim forumima kazu da su dobri i ovi osnovni su u razini originalnih koji dolaze sa motorima.
pazite na lezajeve, ako su oni dobri motor ce trajati dugo.