Align je popularan jer je izbio na tržište s jeftinom 450 koja je dobro letila. Do onda su helići bili jako skupi ili smeće. (sjećam se pomame za T-Rexom još na starom flyfreaku, svi su ih uzimali s nekog sajta, extremerc ili tako nešto)
Pogledaj sad, od T-Rexa 450 je bolji Mini Protos, neki vele i Thunder Tiger Mini Raptor, od 250ke je bolji Gaui X2, od 550ke X5, od 500ke Protos, od 600ke skoro svi i tak možemo dalje u nedogled.
Znači, Align je popularan jer u Americi u svakom lokalnom hobi shopu ima dijelova za kupit, imaju jaku promidžbu, puno sponzoriranih pilota, staru slavu, dobru trgovačku mrežu, uglavnom IME, nije popularan zato jer je najbolji.
Compass i Outrage npr. su u istoj cjenovnoj kategoriji, a "bolji" su heliji. Upiši u google "compass or align" ili "compass or outrage", skoro nitko ne zagovara Aligna, OSIM ako nema doma Aligna i nikad nije letio nešto drugo. Ima ekipe koja ima i jedno i drugo, i često kažu: "Otkad sam kupio Compassa, više ne letim T-Rexa" ili slične fore.
To kaj net nije pun Compassa, ne znači da taj heli ne valja.
Isto kak 90% Hrvata misli da su HP laptopi najbolji i bez premca, a ustvari su pri samom dnu u usporedbi s drugima (u istoj cjenovnoj kategoriji)
Da živim u Americi i da u kvartu mogu kupit samo Align, letio bih Align. Ovak živim u pripizdini i svejedno mi je koju marku helija ću letit, jer iovak ionak dijelove moram čekat iz Kine/Amerike/UK
Isto tako je Thunder Tiger živio na staroj slavi Raptora (ustvari je Thunder Tiger također ponudio relativno jeftin heli koji je super letio za to doba, Raptor, ali je i dalje bio relativno skup jer je bio min .30 nitro), pregazilo ih je vrijeme i Align (naravno brushless i LiPo), a nakon toga i ostali, kad su se prilagodili tržištu.
Nemoj se sad uvrijedit jer ti imaš Aligna i znam da ga jako voliš, ovo nije nikakav osobni napad, već činjenice
ako je tl;dr, imaš tu link na Compass
http://www.compassmodel.com/