Evo da postavim temu da se svi raspišemo o tome da li tu postoji nekih ideja.
Relativno sam "mlad" u ovom hobiju i svi već valjda znaju da "to je onaj lik koji gura HK heliće kao dobru stvar"
No to nije stvar, meni je to zabava kakva god , kao i svakome.
Ideja je da možda se dogodi negdje jedan veliki skup svega vezanog uz ovaj hobi. Pod uvjetom da bude napravljeno na pravi način.
Znači:
odličan prostor, i najbitnije REKLAMA.
Što tu nedostaje? Vjerovatno zdrav razum će netko reći ili vidi ovog pravi se pametan a sve smo to već sto puta pokušali. Ćuo sam za ideje, nažalost pucale zbog krivih razloga vjerujem.
Nedostatak organizacije, zbog neslaganja, neimanja vremena i slično, jer ljudi imaju veće prioritete u životu danas, znači nedostatka vremena.
Ćuo sam priće o maketarskim klubovima kojih je prije bilo više, a danas....
Kada bi se sve ovo još više populaliziralo , još više mladih privuklo, nekim događanjima, natjecanja, možda uz nekog sponzora. Znam iz iskustva uvijek se netko nađe ako se pristupi pravoj osobi s pravom idejom za sponzorstvo. Jedino najčešće to nisu među prih 5 vrata već sličnije trideset i peta vrata.
Natjecanje, i veći aero miting, sve u jednom. Avioni, helići, auti, brodovi.
Treba prostor i reklama.
Napraviti to na nekoj super lokaciji, tipa Bundek, savski nasip ali blizu grada, ili ugurati u neki program koji se već negdje događa.
Iskoristiti mali rub plakata za taj događaj na nekom postojećem događanju. Iz iz iskustva pričam. Tko gdje? Ne znam zato i postavljam ovdje pitanje za sve ideje.
Po meni koraci u pravom smjeru, a mali:
-škola slaganja helikoptera
- majice flyfreak, super ideja (dovoljan je jedan klinac da pokrene lavinu u svojoj školi interesa za hobijem, a s time znamo kakvi su očevi, ispričavam se mamama
)
- po mogućnosti izrada weba s osnovnim informacijama, prostorom za prijavu u klubove , popis klubova, opcija kupovanja majica, obavijesti (ovaj forum je super, ali kada netko na njega naleti slučajno u potrazi za rc autićem za klinca, vrlo brzo će izletiti, ili će dugo lutati), neki jednostavan atraktivan web s informacijama o klubovima kontaktima, popisom događanja, ukratko.
- natjecanje u prošle godinu dvije sve popularnijim helićima, naravno uz to prikačiti i ostalo sve. I sva druga natjecanja.
I sad bi tu trebala neku ideju složiti, probati pokucati, ako ništa putem maila, za to se ima vremena na 35 vrata i dobiti neki prostor i reklamu. I probati se taj jedan dan zabaviti s gomilom nove ekipe na jedan lijepi dan.
Iskreno imam puno svoji poslova ali ovo bi bila zabava, ako netko ima zainteresiran da se proba nešto složiti.
Sada molim budite blagi, jer nadam se da neće početi drvlje i kamenje na mene
Još sam umoran pa se ne izmičem dobro.