Toni ima apsolutno pravo kao i Majk...
Dečki ,te letjelice su super ali stvar je dobrog marketinga,dobra reklama prodaje proizvod .
Bitno je da reklama bude VAU i da proizvod jebeno izgleda...ja sam uvjeren da kadrovi koji su snimljeni tom letjelicom nisu toliko puta bolji koliko je puta letjelica skuplja od Majkove ,Tonijeve Tomislavove ili moje... Da ne spominjem koliko još faktora igra...vremenski uvjeti (vjetar)...pa po vjetru i nabolji sustavi imaju probleme i to je činjenica.
Kamera...pa ibor kamere je jedan od najbitnijih faktora... broj frejmova,objektiv....
Toni nemogu kategorički tvrditi ali uzdam se u Markovo oko i iskustvo koje brijem je vrlo relevantno,da snimka onih snježnih borova je 5 ili 7D a ne RED EPIC (58000 €
šmrc) da dečki su ju stavili da se vidi kako leti ali isto tako vidiš onaj video u vrtu kaj se frajer ne usudi letiti više od 5 metara i dalje od 20 metara od sebe...pitam se zakaj
zamislite snimiti nekaj sa 300 fps...to provućeš kroz filter i imaš bolesnu snimku...ali koliko para
Izbor objektiva...opet jebeno utječe... Vrlo bitno je znati što i kako snimati i naravno s kakvom opremom.Mi najviše koristimo 3 tipa objektiva: 24 mmEF1,4
17 mm tilt shift
i najuži (i najskuplji a ne izobličuje sliku)14mmEF2,8
Ono što je Majk isto spomenuo,uz svu elektroniku(blo to MK ili DJI ili nešto treče) vještina letenja-snimanja je najbitnija što se tiče iskoristivosti kadrova. Zašto su flyng cam
http://www.flying-cam.com/ najbolji i najpoznatiji
ne zato kaj imaju najbolju letjelicu nego imaju likove kaj imaju muda odletiti kadrove da se smrzneš,a snimka im i zna biti ne bog zna kaj...(pričali su mi ljudi koji su radili s njima kad su bili u hrvatskoj par puta...)
Ove cifre od 100 ili 200 somova kuna ili više...stvarno neznam tko to kupuje i sve ti dođe u velikoj kartonskoj kutiji ,pa ti sad složi uštelaj i poleti...hm
Marko je bio prošle godine u Amsterdamu na sajmu video opreme...pa je pao na dupe kad mu je koka na štandu Flyng cama rekla da njihov novi električni helič sa svim živim sistemima ,autopilotima hd linkom i ko zna čime košta ni više ni manje nego 700 tisuča €...Naravno možda su prodali kojem arapskom snimatelju šeiku