ne znam kak je na 1.9 softu, ja sam još na 1.7 jer mi je prelazak na 1.8 bil koma, soft je bil totalno zasran, pa sam ostavil 1.7koji mi radi savršeno
sumnjam da su PID i ostale vrijednosti iste na 1.7 i 1.9, ali zamisli da imaš 1.7 soft gore, pa da probam dati savjet
P ti je premalen ako se na 2,8 zaustavil sa zibanjem, na čemu ti je pločica, obavezno ju stavi na spužvu(po mogućnosti onu crnu za oblaganje cijevi, ona savršeno upija vibracije) meni je P 3,6 išlo bi i prek 4 ali kod brzog leta počne trest.... ako ti je P mali, gubiš tvrdoću lebdenja i letenja pa model jako pliva u svim stranama i moraš da stalno mrdat
P za yaw (opet ne znam kak je kod 1.9) kod 1.7 moram imati 8, ide i više od toga (10 ili 12) ali kod brzog leta je čudan.... ako je premali P na yawu, model jako drifta
pogotovo ak je kak na slici RATE "upaljen"
I imam 0,35 za roll i pitch a 0,45 za yaw
D ak si stavil na pitch i roll 0 onda imaš napeti pištolj pred sobom
D je 0 obavezno samo za yaw, jer tu nećeš kašnjenje....
D je kod mene za pitch i roll 13 (mislim da je 15 po defaultu), velim ne znam kak su vrijednosti na 1.9 softu, ali ako digneš D(recimo na 20) jako kasni reakcija po toj osi ako smanjiš na 10, prenasilno motori reagiraju kod kompenzacije i onak sve postaje napeto i nestabilno(kaj je ponekad dobro pogotovo za akro)
kod acc-a (level) P dišeš čim više, tak dok ti sa upaljenim acc-om model ne počne trest, mislim da je 3,2 malo, meni je 12, ali opet ne znam kak je kod novog softa....
bolje da ti malo trese sa acc-om jer njega nebuš palil osim u panici, a kod panike hoćeš da model ide u horizontalu čim brže i čim tvrđe....
nemoj leteti pod acc-om, pogotovo ak si letel heliće prije, model leti koma čudno
RATE ovo kaj ti je 0,3 na slici kod pitch i roll stavi obavezno 0 ... to je glupost za koristit, nikad nebuš napravil valjak ili luping kak spada s tim....
RATE kod yaw ti je isto 0,3, ja to imam 0,55 ... s tim u biti direktno ubrzavaš okretanja na yawu, ali smanjuješ odmah osjetljivost tog gyra, kaj je usper kod brzog leta....
ako pretjeraš recimo sa 0,9 ili 1 onda nema šanse da stigneš brojit okretaje po yawu u sekundi kod full pomaka
RC RATE ti je 0.62 kaj je za totalno miran let, ja imam 1.55 i model može par valjaka u sekundi ak je potrebno... počneš nekak sa 0.9 ili 1 max i onda po želji gore ili dole....
EXPO si obavezno digni, 0,32 je puno premalo ja imam 0.65 ali komotno možeš 0.8 ili 0.85 za početak da ti hover bude miran, samo se pazi prejakog mahanja palica jer bude napravil flip jako brzo, pogotovo ak je RC RATE velik
onaj trotle pid je idto glupost, to ostavi na 0