Pozdrav iz suncane Pule
postavio sam ovdje temu,dok skupim informacije,jos ponesto naucim,pa kad krenem u akciju,cu napraviti novu temu pod "samogradnja".
vec duze vrijeme razmisljamo prijatelj i ja da napravimo rc kopiju americke bespilotne letjelice,ali nemamo nikakvih potrebnih iskustva pa dok smo se nacitali proslo je dosta vremena.
uglavnom,pocetna ideja je bila dakle rc koji bi imao sljedece karakteristike:
-domet minimum 1 km
-sposobnost leta minimum 30 min
-hd kamera i gps: bezicno "spojeni" na laptop(da pokazuje live video sliku,koordinate,visinu,mogucnost programiranja autopilota)
primjer kako bi trebalo to izgledati,samo u elektricnom obliku:
http://www.nitroplanes.com/projet-003-rq11.htmlza tijelo aviona se ne brinem, to bi lako napravio,ali trebam prvo kupiti sve potrebne dijelove da znam kolko mjesta pustit u cockpitu za elektroniku.
E TU NASTAJU PROBLEMI
zasto? jer ni sam neznam sta mi tocno treba od elektronike,a nema se para za ici na blef,pa vas molim ako netko ima viska vremena,volje i iskustva da udijeli koj minut i pomogne i napise neki kvalitetan setup
oko cega mi treba savjet:
baterija,motor,propeler,servo,prijemnici,odasiljaci,kontroleri,telemetry i first person view,oni cipovi za programiranje,ufff ima toga.
ugl,treba mi iskreno misljenje dal je ovo izvedivo i svaki savjet,link,literatura su dobrodosli,moze ovdje moze na mail
hvala i pozdrav svima